NFK Gençlik Merkezi’nden anne-baba hakkı konferansı

13 Şubat 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek (NFK) Gençlik Merkezi`nde `Anne-Baba Hakkı` konulu konferans düzenlendi.

İl vaizesi Fatma Nur Erdem`in konuşmacı olarak katıldığı konferansa hanımların ilgisi yoğun oldu.

Kul hakları içinde en mühim olanının ana-baba hakkı olduğunu söyleyen Fatma Nur Erdem, “Allah ve Rasûlü`ne itaatten sonra ana-babaya itaat gelir. Çünkü anne ve babalarımız varlık sebebimiz ve velî-nîmetimizdir. Maddî ve manevî hayatımızı inşa eden müstesna fazîlet abideleridir. Bir anne yüreği ve kucağı, çocuk terbiyesinin yapıldığı muhteşem bir eğitimhanedir. Âile yuvası, çocuğun istikbalini şekillendiren ilk eğitim müessesesidir.”; dedi.

Anne ve babaların evlatları üzerindeki haklarının sayılamayacak kadar çok olduğunu ifade eden İl vaizesi Fatma Nur Erdem, “Bizler anne ve baba olarak Kur`an ve sünnet ile taltif edilmiş bir hakka sahipsek bunun yanında evlatlarımıza karşı olan sorumluluklarımızı da unutmamamız gerekiyor. Bizler, çocuklarımızdan saygı görmek istiyorsak evlatlarımızı da bu çerçevede yetiştirmemiz gerekiyor. Ailede gönül, değer, teşekkür, dua, özür ve sükut dilini işler hale getirirsek ailemizde rahmet olur.”; dedi.

Konferansa katılan kadınlara NFK Gençlik Merkezi`ni gezdiren merkez müdürü Cihat Nakaş, İl Müftülüğü ile yaptıkları çalışma neticesinde bir takım konferanslar düzenleyeceklerini ve bu konferansların dördüncüsünü yaptıklarını söyledi.

Konferansa katılar hanımlar da böylesine güzel bir merkezi Çorum`a kazandırdığı için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti. Konferans sonunda ayrıca hanımlara çeşitli hediyeler verildi.