Nefis lezzetler jüriyi zorladı

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından `Nefis Lezzetler Yarışıyor` adlı yemek yarışması düzenlendi. Jüri, 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmadaki yemekleri seçmekte oldukça zorlandı.

`En Güzeli Annemin Yemeği` sloganıyla hafta sonu düzenlenen yarışmada çorbalar kategorisinde 32 çeşit çorba, hamur işleri kategorisinde 31 çeşit, sarmalar-dolmalar kategorisinde 35 çeşit ve tatlılar kategorisinde de 42 lezzet yarıştı.

Aralarında Ayşe Tüter`in de bulunduğu jüri üyeleri Ekrem Mert, Ahmet Özdemir ve Mahmut Yıldırım, Seher Öğüt tariflerini dinledikleri yemek ve tatlı çeşitlerini değerlendirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy ile protokol mensuplarının eşleri, yarışmanın yapıldığı Velipaşa Konağı’na giderek, jüri üyeleri ve katılımcılarla görüştü.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada, ilk kez düzenledikleri yarışmaya ilginin kendisini mutlu ettiğini, yarışmanın geleneksel hale getirileceğini ifade etti. Yarışmaya gönderilen yemeklerin, “işinin ehli” olan jüri üyelerince değerlendirildiğini dile getiren Külcü, “Dört ayrı kategoride 96 katılımcının yaptığı 140 farklı lezzetin tamamı inanıyorum ki birbirinden güzel. Çünkü çok zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Yarışmacılarımızın özenerek yaptığı bu yiyecekleri Rüstem Eren Parkı’nda düzenleyeceğimiz Hıdrellez Şenliği’nde mülteci kardeşlerimize ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında evlerini temizlediğimiz kimsesiz yaşlılara ikram edeceğiz. Yarışmayı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz ve yemeklerin tariflerini kitaplaştıracağız” dedi.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Başkan Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler yapıldığını belirterek, “Bu tarihi mekanda hizmet veren merkezimiz, kadınlarımız için çok önemli bir yer haline geldi. Düzenlenen kurslar, yarışmalar ve farklı aktiviteler sayesinde kadınlarımız artık evde oturmaktan ziyade hem kazanç elde edebiliyor hem de manevi açıdan kendisini geliştirebiliyor” diye konuştu.

Çorum Belediyesi`nin yarışmaya katılan bütün bayanlara küçük hediyeleri olacak. Dereceye girenlerinin ödülleri ise 12 Mayıs 2013 Pazar günü saat 14.00`de Anvatar Otel`de verilecek. Programda TRT sanatçılarından Bekir Ünlüataer de konser verecek.

ÇORBA KATEGORİSİ DERECEYE GİRENLERİN LİSTESİ

NAZMİYE YANIK TİRŞİK ÇORBASI