Necip Fazıl’ı Anma Günleri Ödülleri Dağıtıldı

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Belediyemiz Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından Üstad Necip Fazıl`ın ölümünün 30`uncu yılı nedeniyle yarışmalar düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Kara ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Üstad`ı anmak için düzenlenen şiir okuma yarışması, bilgi yarışması, en güzel mektup ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Düzenlenen yarışmada birinci olan Abdulsamet Erdal, Necip Fazıl Kısakürek`in Sakarya adlı şiirini okudu. Ayrıca Üstada Mektup yarışmasının birincisi Sıla Türker de birinci olduğu mektubu okudu.

30. yılında Necip Fazıl Kısakürek`i anmak için Şiir okuma yarışmasında birinci olan Abdulsamet Erdal, Bilgi yarışması birincileri Hatice Vangin, Nisa Nil Yağız, Nursema Vangin, Üstada mektup yarışması birincisi Fen Lisesi öğrencisi Sıla Türker, Resim yarışması birincisi Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Kayabaşı`nın ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü takdim etti.

Yarışmada Şiir dalında ikinci Ahmet Cihat Yıldız, Resim Yarışması ikincisi Tuğba Lambacı, Üstada Mektup Var yarışmasının ikincisi Doğukan Atasoy, Bilgi Yarışması ikincileri Müsamma Arslan, Zeynep Açık, Şeymanur Tahtacı`nın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül takdim etti.

Yarışmada şiir dalında üçüncü olan Ubeydullah Abanazoğlu, Resim yarışması üçüncüsü Selim Varan, Üstada Mektup yarışmasının üçüncüsü Hatice Asıllıoğlu, Bilgi yarışmasında üçüncüleri Sultan Belli, Melisa Koç, Esra Şahin`in ödülünü ise İl Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Kara takdim etti.

Anma etkinlikleri kapsamında emekli öğretim görevlisi Mehmet Tatlısu, Necip Fazıl Kısakürek`in hayatı, şiirleri ve gençliğe mesajlarını anlatan bir konferans verdi.

Necip Fazıl Kısakürek`in 30 yaşında iken hayatının en önemli dönüm noktasını yaşadığını ve eski hayatına son vererek yeni bir döneme başladığını ifade eden Tatlısu; “Üstad`ın eserleri insanların iç dünyasını yansıtmaktadır. Şiirlerinde daha çok ölümü ve yaşamı işlemiştir. Şair en çok gençliğe önem vermiş ve 23 yaşında ilk eseri ile Türkiye`nin en ünlü şairi olmuştur. Üstadı en iyi anlatan sözcük ise “Çile”; kelimesidir. Aynı zamanda en önemli eserinin adı olan “Çile”; tam anlamıyla Necip Fazıl Kısakürek`i özetlemektedir. Ancak Necip Fazıl Kısakürek yaşadığı bütün çileye rağmen hayatını vatana ve millete adamış eşsiz bir şairdir.”; dedi

Necip Fazıl Dava Adamıdır

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada Necip Fazıl Kısakürek`in

Türkiye`nin yetiştirdiği en büyük edebiyatçılardan birisi olduğunu söyledi.

30`uncu ölüm yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek`i anmak için bir hafta boyunca Çorum Belediyesi NFK Gençlik Merkezi`nin çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade eden Başkan Külcü, “Bu etkinliklerimiz 20 okulumuzun iştiraki ile gerçekleştirilmiştir. Ülkemizi yoluyla, parkıyla, hizmetler ile imar edeceğiz. Bunların hepsi Çorum Belediyesi olarak temel görevimiz arasında yer almaktadır.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dünü olmayanın yarınının da olmayacağını, tarihi olmayanın coğrafyasının da olmayacağını ifade ederek “Necip Fazıl Kısakürek gibi insanlar çok önemlidir. Onlar inandıkları doğrular için bedel ödemeyi göze almış insanlardır. Hürriyetten yoksun kalmayı, esareti, fikirlerini doğru söylemek pahasına göze almış insanlardır. Ben de Necip Fazıl`ın kitaplarını çokça okudum. O, şairlerin sultanıdır.”; dedi.

Etkinlik Fotoğrafları için Tıklayınız