NECİP FAZIL GENÇLİK MERKEZİ SALI GÜNÜ AÇILIYOR

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Belediyemiz tarafından gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi açılıyor.

24 Temmuz Salı günü saat 17.00`da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi`nin katılımıyla açılacak olan Gençlik Merkezi, Çorum`da yaşayan gençlerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri seçkin bir merkez olarak Çorumlu gençlere hizmet verecek. Açılışa katılanlara Uğur Işılak`ın Üstad albümü hediye edilecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal belediyeciliğin yapmış oldukları belediyecilik hizmetlerinin en önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu ve yaptıkları çalışmaların diğer belediyeler tarafından örnek alındığını hatırlatarak Çorumlu gençlerin eksikliklerini hissettikleri önemli bir merkezi faaliyete geçirdiklerini vurguladı.

Külcü, gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda gerçekleştirebilecekleri Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`ni kısa sürede açılışa hazır hale getirdiklerini ifade ederek “Yaklaşık 2000 m2 kapalı alanda derslikler, sanal kütüphane, konferans ve toplantı salonu, spor ve eğlence salonu ve şark köşesi ile gençlerimizin istifade edebileceği son derece modern teçhizat ve eşyalarla donattığımız bir merkez oluşturduk. Burası tamamiyle gençlerimizin istifade edebileceği bir merkez olacak.”;dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gençlerin Türkiye`ye faydalı, geleceği gören, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayabilen bireyler olarak yetişmesi için Çorum`un önde gelen yöneticileri olarak kendilerine önemli görevler düştüğünü hatırlatarak Çorum Belediyesi`nin bu amaçla güzel hizmetlere imza attığının altını çizdi.

Külcü, ” Üstad Necip Fazıl da gençliğin şuur kazanması için onlarca eser yazmış, konferanslar vermiş, toplantılar düzenlemiştir. O`nun gençliğe hitabesinde söylediği “Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik…
“Zaman bendedir ve mekan bana emanettir!” şuurunda bir gençlik…”; ve “”Kim var?” diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan fert fert “ben varım!” cevabını verici, her ferdi “benim olmadığım yerde kimse yoktur!” duygusuna sahip bir dava ahlakını pırıldatıcı bir gençlik…”; sözleri bizlere her zaman yol gösterici olmuştur. Üstad`ın gençliğe verdiği önem nedeniyle biz de gençlerimizin kullanımına açacağımız bu gençlik merkezinin adını Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi koyduk”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 24 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek olan Necip Fazıl Gençlik Merkezi`nin açılışına tüm Çorum halkını davet etti.