Ne söz vermişsek, hepsiyle ilgili adımlar attık

3 Mayıs 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı devam eden yeni terminal inşaatı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. “Ne söz vermişsek, hepsiyle ilgili adımlar attık” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, terminalin 2014 yılı başlarında tamamlanması için müteahhit firmanın yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, teknik personel ve müteahhit firma temsilcisi ile inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Külcü, eni terminalin bulunduğu arazinin mülkiyetinin Maliye Bakanlığı`na ait bir hazine arazisi olduğunu belirterek “Belediye olarak bu araziyi almak için 1 yıla yakın süre emek verdik. Geçen yıl bağımsız bir gayrimenkul şirketine yaptırdığımız çalışmaya göre bugünkü değeri 15 milyon lira. Mevcut terminal binamızda yaşanılan sıkıntıları dikkate alarak arsanın tamamının terminal yapılmasını uygun gördük. Projenin çizimini Belediyemizin mühendisleri yaptı. Toplam maliyeti 13 milyon lira. İnşaat çalışmaları 11 Aralık 2012`de başladı, ihale süresine göre önümüzdeki yıl Eylül ayında tamamlanması planlanıyor ancak müteahhit firma, 7-8 ay erken bitirmek için çalışıyor”; dedi.

Yeni terminal binasını eski terminalle kıyaslayan Külcü, yeni terminalin eski terminale göre 5 kat daha büyük olduğunun altını çizdi. Eski terminal alanının 11 bin metrekare olduğunu açıklayan Külcü, yeni terminal arsasının 55 bin metrekare olduğunu, eski terminalde bulunan otopark kapasitesinin 50 araçlık iken, yeni terminalde bu kapasitenin 250 araçlık olacağını vurguladı.

Yeni terminal binası ile birlikte köy ve ilçe minibüslerinin de hareket noktasının yeni terminal olacağına değinen Başkan Külcü, sosyal tesis bölümünde ise 1 restoran, 2 kafeterya, kadın ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere mescit, 18 bilet gişesi, 16 adet hediyelik eşya satış noktası ve akaryakıt istasyonu bulunacağını kaydetti.

2012 terminal istatistikleri, 52 bin 237 otobüs seferi düzenlendiğini, minibüs seferlerinin ise 54 bin 26 olduğunu söyleyen Başkan Külcü, 2012 yolcu sayısının da 938 bin 500 olduğunu ifade etti.

Genellikle terminaller 20 ile 40 yıl arasında yenilenilir. Bizim mevcut terminalimiz, Çorum`un 100 ila 150 yıllık döneminde hizmet verecek. Mimari yapı itibariyle özel bir çalışma oldu. Türkiye`nin başka yerlerindeki terminalleri gördüğünüzde `bizim terminalimize benziyor` diyemeyeceğiniz kadar özel bir mimarisi olacak.”; dedi.