Namazgah’ta Teravih Namazı

27 Haziran 2014 Cuma

Çorum Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yeniden yapılan Namazgah, bu akşam kılınacak olan teravih namazı ile birlikte hizmete girecek.

Yıllar önce teravih, bayram ve cuma namazlarına ev sahipliği yapan Namazgah`ın bu akşam kılınacak ilk teravihle birlikte ibadete açıldığını bildiren Candan, tüm Çorumlular`ı açık havada hep birlikte teravih namazı kılmaya davet etti.

70`li yıllara kadar Namazgah`ın kullanıldığını, bayram, cuma ve teravih namazlarının yanı sıra, asker ve hacı uğurlamalarının ve yağmur dualarının buralarda yapıldığını anlatan Turhan Candan, “Namazgah`ı tarihi misyonuyla tekrar buluşturuyoruz.”; dedi.