31°C parçalı az bulutlu

31°C parçalı az bulutlu

MUTLU CADDESİ’NİN ASFALTI TAMAMLANDI

8 Ekim 2012 Pazartesi

Belediyemiz, şehrin farklı yerlerindeki sokak ve caddelerde asfalt çalışmalarını sürdürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri Kale Mahallesi Mutlu Sokak`ta bir hafta önce başladıkları asfalt çalışmalarını bitirme noktasına getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ile birlikte asfalt çalışmalarını yerinde incelediler. Başkan Yardımcısı Alper Zahir, asfalt çalışmaları hakkında verdiği bilgide Kale Mahallesi`nde 1 haftadır yol ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, Mutlu Caddesi`ne 1500 ton sıcak karışık asfalt atıldığını ve bu bölgede tretuar çalışması da yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise bu yıl asfalt sezonu içerisinde 70 ton civarında asfalt atıldığını ve 2012`nin sonuna gelindiğinde 100 bin ton asfalt hedefine ulaşacaklarını kaydetti.
Şehrin dört bir tarafında asfalt çalışmaları yaptıklarını yapmaya da devam edeceklerini dile getiren Külcü, “14 Mahallenin her sokağının sıkıntılarına neşter vurmaktayız. Yapılan çalışmaları yerinde izliyoruz. Göreve geldiğimden bu yana her sene 100 bin ton asfalt attık. 2012`nin sonuna gelindiğinde yine 30 bin ton asfaltı atıp 100 bin tona tamamlamış olacağız.

Asfaltı 3-5 cm değil en az 10 cm kalınlığında atarak deforme olmadan uzun süre kullanılabilir olmasını sağlıyoruz. Haziran ayından Ekim ayına kadar günlük 100 bin TL asfalt çalışmalarına ödeme yapmaktayız. Yani her ay 2.5 milyon TL maliyet çıkıyor. 5 ayda da 15 milyon TL. Bu para milletimizin vatandaşlarımızın emek emek ödemiş olduğu vergilerdir. Bizler de bunu kuruşu kuruşuna en iyi şekilde hakkıyla vatandaşlarımıza geri dönüşümünü sağlamak durumundayız. Her semtimizde park sözü vermiştik yerine getirmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde 127 semt parkı varken görev süresince 65 park ilave yaptık yılsonunda bu rakam 70 park olacaktır. Görevimi tamamlayınca 100 semt park yapmış olacağız. Her mahalleye de ayrıca bir tane büyük park yaptık. Aşıklar Tepesi dediğimiz parkın da çalışmalarını 2013 yılında bitirmiş olacağız”; dedi.
Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ise yapılan bu çalışmalar için Başkan Külcü ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.