Mustafa Özçelik, Mehmet Akif'i anlatacak

12 Mart 2015 Perşembe

Çorum Belediyesi, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir programa imza atacak.

Program kapsamında “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” kitabının yazarı,şair-yazar Mustafa Özçelik,12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda “94. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy”;konulu bir konferans verecek.

Programa büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “İstiklal Marşı, Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesidir”; dedi.

Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşı’nı her Türk vatandaşının yüreğinde taşımaya devam edeceğini vurgulayan Gül, “”Milletimizin, hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla, İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm ÇorumluhemşehrilerimiziAkif’i daha iyi anlayabilecekleri bu programda buluşmaya davet ediyorum. Mustafa Özçelik hocamız Mehmet Akif üzerine önemli çalışmalar yapmış ve hatta Mehmet Akif`le ilgili bir kitabı da yayımlanmıştır. Özellikle öğrencilerimizi ve gençlerimizi bu önemli konferansa davet ediyoruz”; dedi.