Mustafa Özçelik'e vefa

28 Kasım 2017 Salı

Çorum Belediyesi, son dönem Türk Edebiyatının önemli isimlerinden yazar ve şair Mustafa Özçelik’e vefa gecesi düzenledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi ile birlikte Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen vefa gecesine Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çorum  vefa şehridir
Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan Çorum’un vefa ve kadir kıymet bilen bir şehir olduğunu belirterek, “Bunu daha önceki vefa gecelerinde gösterdik. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Çorum Belediyesi olarak şehrin kültürel yaşamına 8-10 yıldır ciddi anlamda katkı veriyoruz. Birçok salon programı gerçekleştirdik. Kurslar açtık. Şuan da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaygın bir okuma çalışması yapıyoruz” dedi.

Hitit Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Künye Edebiyat Kulübü üyelerinin Mustafa Özçelik’in Şiirlerini seslendirdiği geceye konuşmacı olarak katılan Şair Nurullah Genç, Şakir Kurtulmuş, Mehtap Altan ve Ezgi Fatma Açıkgöz gibi günümüz edebiyatımızın önemli isimleri de Mustafa Özçelik’le nasıl tanıştıkları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Foto Galeri