Mükerrem Turhan, tecrübelerini Çorumlu kadınlarla paylaştı

9 Mart 2016 Çarşamba

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen geçmişten günümüze keçe sanatı programı dahilinde ünlü sanatçı Mükerrem Turhan, merkezlerde eğitim veren usta öğreticileri, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerine keçe eğitimi verdi.

Gördüğü ilgiden hayli memnun kalan Mükerrem Turhan “Çorumlu hanımlar çok ince ruhlu, çok zarif ve çok becerikli. Kadın kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde bulunan usta öğretici hanımlara keçe sanatının ana hatlarını, tekniğini ve inceliklerini öğretmeye çalıştım. O kadar çok ilgi vardı ki bu ilgiden çok memnunum kaldım. Sayın Hatice Külcü hanımefendiden de bu tür çalışmaların devamlılığını temenni ediyorum. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü de sanata ve sanatçıya verdiği değerden ötürü tebrik ediyorum.”; dedi.