Muhtarlar Derneği'nden Başkan Külcü'ye ziyaret

23 Şubat 2015 Pazartesi

Çorum Muhtarlar Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Aynı zamanda Çöplü Mahallesi Muhtarı da olan Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı, belediyenin yaptırmış olduğu muhtarlık hizmet binaları için Belediye Başkanı Külcü’ye bir kez daha teşekkür etti. Toplumun ve devletin ilk basamağının muhtarlar olduğunu belirten Yılcı, muhtarlıkların ayni giderleri için belediye bütçesinden pay ayrılmasını talep etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Külcü, şehir merkezindeki 14 mahalle muhtarının bir araya gelerek kurduğu Çorum Muhtarlar Derneği’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak “İl genelindeki 870 muhtarı tek çatı altında toplayan bu birlikteliği önemsiyorum” dedi.

Muhtarlar Derneği yönetimini kabulünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Muzaffer Külcü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda seçim sonrası Çorum’un da aralarında yer aldığı diğer illerin büyükşehir veya bütünşehir olması için çalışma başlatılacağını açıkladı. Başkan Külcü, şehirlerin merkezden yönetilmesine imkan sağlayacak düzenlemenin Çorum’a büyük katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Muhtarların oluşturduğu birliği, Çorum’un bütünşehir olma sürecinde öncü bir adım olarak değerlendiren Külcü, “Yerel yönetimler açısından muhtarlar mahallelerimizde elimiz ayağımız. Adeta Belediyemizin şubesi gibiler. Belediye devletin kurumudur, siyasetin değil. Bu vesile ile muhtarlık hizmet binalarını ve mahallelerdeki çalışmalarınızı desteklemeye devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Sosyal belediyecilik anlayışımızın Çorum’a sunduğu kazanımları unutmamak gerek. Geride bıraktığımız 6 yıllık dönemimizde bu alanda hep birlikte önemli çalışmalara imza attık. Devlet sadece kudret değil, fiziki kadar sosyal projeleri de hayata geçiren hizmet makamıdır. Bu nedenle sosyal belediyeciliğe güç katan muhtarlarımızla birlikte daha pek çok çalışmaya imza atacağız.”dedi.