Mührü Gül’e Yabacıoğlu teslim etti

6 Şubat 2018 Salı

Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında Çorum Belediye Başkanı seçilen Zeki Gül toplantının hemen ardından görevi devraldı.

Meclis toplantısından sonra Belediye Başkanlığı makamına geçen Zeki Gül burada görevi Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu’ndan devraldı.

Devir teslim törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, ilçe belediye başkanları, Belediye Meclisi AK Parti üyeleri katıldı.

Burada ilk konuşmayı yapan Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu 30 Ocak’ta aldığı emaneti sahibine teslim ettiğini belirterek, “İnşallah 2018 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine kadar şehrimizi AK Parti belediyeciliğinde daha ileriye götürmek üzere meclisimizde AK Parti Grubumuzun teklifi üzerine oybirliği ile seçilmiş olan Zeki Gül kardeşimize mührü teslim ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Şehrimize hayırlı hizmet yapmayı nasip etmesini diliyorum” dedi.

‘Emaneti en iyi şekilde taşımaya çalışacağım’

Belediye Başkanı Zeki Gül ise konuşmasında bugüne kadar hizmet eden Belediye Başkanlarının yaptığı gibi şehre en iyi şekilde hizmet ederek kendilerinden sonra ki arkadaşlara teslim etmek üzere emaneti aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bu zor görevi en iyi şekilde yapmak ve O’na layık olmak için çalışacağını kaydeden Gül, “Dünya ile mücadele eden Türkiye’ye gerçekten çağ atlatan, dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza hükümetimize devletimize en iyi şekilde hizmet edeceğim. Herhangi bir şaibeye, dedikoduya mahal bırakmadan partimizle istişare ederek belediyeyi en iyi şekilde yönetmek üzere emaneti alıyorum. Emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Süreci en iyi şekilde yürütmeye çalıştık’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da AK Parti ailesinin bir seçim yaptığını ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile birlikte bu süreci en iyi şekilde yürütmenin gayreti içinde olduklarını belirtti.

Eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Karadağ, “İnşallah Zeki hocamda aldığı hizmet bayrağını en iyi yerlere taşımanın gayreti içinde olacaktır. Bizde elimizden geldiği kadar kendisine katkı sunacağız. Tebrik ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Milletvekili Kurt Gül’ü kutladı

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise “Zeki Gül abimizin bu makamdan daha iyilerine layık olduğunu biliyoruz. Bunu da en iyi şekilde yürüteceğini bildiğimiz için yolu açık olsun. Bugüne kadar hizmet veren Çorum’u marka şehir statüsüne taşıyan başta Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Kadınlara engellilere, çocuklara yönelik çalışmalarda hep beraberdik. Bundan sonraki süreçte çıtayı yükselterek çalışmalarına devam edeceğine eminim. Biz siyaseten emrindeyiz. Şehrin emin ellerde olduğuna inanıyorum. Emeği geçen İl başkanına, genel başkan yardımcıma teşekkür ediyorum. Siyaset herşey olabilir. Önemli olan sonuçlarının iyi olmasıdır. Bizde iyi sonuçlarda beraberiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaya’dan Gül’e 2019 mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da AK Parti grubunun adayı olarak seçime katılan ve ilk turda 21 oy alarak seçilen Gül’ü tebrik ederek, seçimde oy kullanan AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine de teşekkür etti.

Gül’ün 2019 yılı Mart ayına kadar Çorum Belediye Başkanlığı görevini yürüteceğini ifade eden Kaya, “Rabbim Zeki kardeşime muvaffak olacağı bir dönem nasip etsin. 2019’a kadar bu görev kendisinin. Becerir ve güzel götürürsen ondan sonrasını değerlendiririz” şeklinde kaydetti.