Müftü Akın’dan, Başkan Külcüye Kutlu Doğum ziyareti

16 Mayıs 2017 Salı

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın başkanlığındaki heyeti, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Kutlu Doğum Haftası ziyaretinde bulundu.

Çorum’da yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili Başkan Külcü’ye bilgiler veren Müftü Akın, bu yıl kutlu doğumun konusunun Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olduğunu söyledi.

İl Müftülüğü olarak Çorum’da camilerde, sağlık kuruluşlarını ziyaretlerde, huzurevlerini, şehit ailelerini ziyaretlerinde, cezaevinde yaptıkları programlarla haftayı değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Müftü Akın, verdikleri desteklerden dolayı Başkan Külcü’ye de teşekkür etti. Akın, “Bizlere vermiş olduğunuz destek ve gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı sizlere ziyarete geldik. Bu vesileyle Kutlu Doğum’unuzu kutluyoruz.” dedi.

Diyanet İşlerinin son zamanlarda büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada “Artık insanların gündelik hayatına dokunan, gündelik sorunlarıyla ilgilenen ve onlara çözümler sunan, geleceği de adeta planlayan bir teşkilata dönüştü. Elbette bu teşkilat içerisindeki kişilerin emekleri ve çabaları ve özverili çalışmaları ile ortaya çıkan bir durum. Bu sebeple hem memnuniyetimi hem de teşekkürlerimi ifade ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz dünyanın mevcut durumuna baktığımızda daha çok bireyi esas alan bir yaşam anlayışının hakim olduğunu görüyoruz. Bu da her şeyi kendi için yapan, yanında bulunanların hakkını, hukukunu gözetmeyen bir toplum yapısını ortaya çıkarttı. Hamdolsun biz beslendiğimiz kaynaklar vesilesiyle bir yandan dinimiz bir yandan örf adetlerimiz olsun bizi bu noktada birçok toplumdan daha korunaklı hale getiriyor. Ama bu bizi rahatlığa sevk etmemeli. Peygamber efendimizin ifadeleriyle, Müslüman elinden ve dilinden başka insanların emin olduğu kişidir. Aslında sadece kendimize değil bütün dünyaya karşı böyle bir mesuliyetimiz var.” dedi.

Başkan Külcü ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve beraberindekilere teşekkür etti. İl Müftüsü Akın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Diyanet yayınlarından Kuran’ı Kerim ve İslam ilmihal hediye etti.