Miniklerin malzeme sevinci

11 Haziran 2014 Çarşamba

Hitit Fuar ve Festivali bünyesinde Çorum Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Mahalleler arası minikler futbol turnuvasında mücadele edecek takımların malzemeleri dün kalabalık bir katılımla dağıtıldı. 14 mahalle takımına toplam 980 parçadan oluşan ve toplam maliyeti 18 bin lira olan malzemeleri teslim edildi.

Çorum Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Mahallaler arası Minikler futbol turnuvasında mücadele edecek takımların malzemeleri dün düzenlenen törenle dağıtıldı. İki kez değiştirilen malzeme dağıtım saatinin ardından saat 17.30`da 1 nolu sentetik çim sahada düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları ile yeni Teknik Direktör Yavuz İncedal ve turnuvada mücadele edecek takımların antrenörleri ve sporcular katıldılar.

ASKF Başkanı Sefer Kurtaran konuşmasında geleneksel hale gelen bu malzeme desteğinden dolayı Başkan Külcü`ye teşekkür etti. Kurtaran, toplam dağıtılan malzeme adedinin 980 olduğunu bunun önümüzdeki yıl artırılmasını istediklerini söyledi.

Başkan Külcü bunun üzerine çocuklara sorarak malzemenin kaç adet olmasını istediklerini sordu. Çocukların 1200 rakamları söylemesi üzerine Başkan Külcü daha yukarı söyleyen yok mu dedi ve iki bin olmasını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ün 500`de başkan artırımı ile 2500 olması önerisine Külcü, `2000 sözünü verdik 500`de benim opsiyonumda olsun dedi.

Çorum Belediyespor`un yeni teknik direktörü Yavuz İncedal, Mahallaler futbolda mücadele edecek sporcuların malzemelerinin dağıtıldığı törende yaptığı kısa konuşmada onlardan çok çalışmaları halinde başarılı olacaklarını söyledi.

İncedal, miniklerden önce saygılı, vefalı bir insan olmalarının önemli olduğunu belirterek bu tür organizelerle futbola başlayan çocukların çok çalışması halinde başarıya ulaşacaklarına inandığını belirterek turnuvada mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından mahalle takımlarının malzemeleri törene katılan davetliler tarafından takım temsilcilerine teslim edildi.

Çorum Belediyesi bu yılki turnuvada mücadele edecek mahalle takımlarına 18`er kişilik forma, tozluk, şort, tekmelik, kaleci eldiveni ve üçer adet top olmak üzere toplam 980 adet malzeme dağıtıldı. Dağıtılan toplam malzeme tutarının 18 bin lira olduğu açıklandı.

Mahalleler arası minikler futbol turnuvası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.

Başkan Külcü `Desteğimiz artarak sürecek`

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, miniklerin spor yapması için yapılan bu turnuva Belediye olarak verdikleri malzeme desteğinin çocukları ahlaklı bireyler olarak yetişmesini sağlayacağını belirterek `Buradaki tüm çocuklarımızın futbolcu olması tabi ki mümkün değil. Ama asıl önemli olan çocuklarımızı sporla tanıştırmak ve onları kötü alışkanlık yerine spor alanlarına çekmiş olacağız.

Bu tür organizelere bu nedenle daha fazla önem vermemiz gerekiyor, bizde Belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vereceğimiz desteğimiz artarak devam edecek` dedi.