Mimar Sinan Kültür Merkezi tamam

27 Şubat 2014 Perşembe

Belediyemiz, sosyal ve kültürel alanda başlattığı dev projeleri bir bir tamamlanıyor.

Çorum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’ne yaptırılan Mahalle Kültür Merkezi’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Külcü, yaptıkları her yatırımında insanı merkeze aldıkların söyledi. Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olanların iyi bir idareci sayıldığını dile getiren Başkan Külcü, “Yapılan her yatırımda merkeze insanı aldık. Kimsesizlerin kimsesi ve sessizlerin sesi olduk” dedi.

Mimar Sinan mahalle kültür merkezinde eşi Hatice Külcü, başkan yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan ve Zeki Gül, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarına merkez hakkında bilgi veren Başkan Külcü, Çorum Belediyesi’nin sosyal ve kültürel alanda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Kadın Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi gibi yatırımların Çorum Belediyesi tarafından ilk defa topluma sunulan yatırımlar olduğuna dikkat çeken Külcü, başlangıçta bu yatırımlara kamuoyundan nasıl bir tepki geleceğini bilmediklerini ancak geçen süreçte her iki yatırım noktasında çok olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.

Mimar Sinan Kültür Merkezi’nin iki kattan oluştuğunu dile getiren Külcü, birinci katın gençlik merkezi, ikinci katın ise kadın kültür merkezi olarak düzenlendiğini belirtti. Külcü, merkezde konferans ve toplantı salonu, spor salonu, derslikler, çocuk odası, kütüphane, müzik odası, el sanatları odası gibi bölümler bulunduğunu dile getirdi.
“Gidemediğin yer senin değildir” diyen Başkan Külcü, “Aramızda gönül bağı, karşılıklı sevgi bağı oluşturmak için insanların elini tutmak şarttır. Çorum Belediyesi, 14 mahallenin, 236 bin nüfusun belediyesidir. Hizmetlerimiz tüm insanlar içindir. Bu binayı yapmakla bu mesajı veriyoruz. Belediyenin sosyal hizmetleri, imkânları ile halkı tanıştırmak için mahallelerde kültür merkezlerinin şubelerini açıyoruz. Bu merkezler hem belediye ile halkın irtibat noktası olacak, hem de halkımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle bulunabilecek” dedi.

Başkan Külcü’den Eşine Teşekkür

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mimar Sinan Mahalle Kültür Merkezi’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kadın Kültür Merkezi, Aile Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi ve Engelli Eğitim Merkezleri’nin fikir annesinin eşi Hatice Külcü olduğunu söyledi. “Hatice Hanım evimizin ve çocuklarımızın zahmetini çektiği gibi, fikirleriyle ve hizmetleriyle de bizim yükümüzü paylaşıyor. Hatice Hanım iyi bir anne ve eş olmanın yanı sıra, toplumsal konularda da önemli hizmetlere imza atan ve hizmet eden bir insan. Bu yatırımların fikir annesi Hatice Hanım’dır. Ben kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.