Mimar Sinan 11. Cadde’yi yeniliyor

3 Eylül 2013 Salı

Belediyemiz, Mimar Sinan 11.Cadde’yi baştan sona yeniliyor. Belediye, 11. Cadde’de tahrip olmuş yolları düzenlemek için zemin kazı çalışmalarını başlattı.

Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile birlikte Mimar Sinan Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  Küçük Sanayi Sitesi’ne giden önemli ulaşım noktalarından birisi olan Mimar Sinan 11. Caddeyi yeniden düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Külcü, caddedeki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “1.800 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki caddeye 3.500 ton asfalt dökeceğiz. Mimar Sinan 11. Cadde’nin Belediyemiz tarafından asfaltlanmasının ardından yol çizgilerini çizerek hizmete sunacağız.” dedi.

Çorum Belediyesi’nin son dört yılda yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Külcü, 2009 yılından beri 482 bin ton asfalt döktüklerini, bu rakamın kendi ölçeklerindeki Belediyeler içerisinde ulaşılması zor bir rakam olduğunu söyledi. Başkan Külcü, “Göreve geldiğimizde 5 yılda asgari 500 bin ton asfalt hedefimizi ortaya koymuştuk.  Bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla henüz 5 yılımızı doldurmadan 500 bin ton asfalt hedefimize çok yaklaştık.” dedi.