Milli Şair Ersoy muhabbetle yad edildi

18 Aralık 2014 Perşembe

“Rahmetle anılmak ebediyyet budur amma,

Sessiz yaşadım kim, beni nerden bilecektir.”

diyenbüyük şair merhum Mehmet Akif Ersoy vefatından yıllar sonra Çorum’da unutulmadı.

“Çanakkale Şehitlerine”, “Bülbül”, “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” gibi pek çok şiirine vatan sevgisini, dini kişiliğini, felsefi kimliğini, edebî şahsiyetini, hatipliği ve hocalığını sığdıran bu şiirlerle Asım’ın Nesli’ni inşa etmeye gayret gösteren tarihimizin en büyük çınarlarından olan Merhum Mehmet Akif Ersoy vefatının 78. yıldönümünde Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen programda muhabbetle yadedildi.

Devlet Tiyatro Salonundaki programda şair ve yorumcu Serdar Tuncer Akif’in şiirlerinden bir demet sundu. Unutulmaz programaBelediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte okul müdürlerikatıldı.

Çorumluların da büyük ilgi gösterdiği, pek çok kişinin ayakta izlediğiprogramda vatandaşlar,Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin anlamına bir de Serdar Tuncer’in muhteşem yorumunuekleyince zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayanlar da vardı, derin düşüncelere gark olanlar da.

Serdar Tuncer’in etkileyici sesiyle yorumladığı şiirler, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.Şiir aralarında Çorumlularla sohbet de eden usta yorumcu, Akif’in hayatından kesitler anlatarak vatandaşları düşünmeyeve Ersoy’un derdini dert, davasını dava edinmeye davet etti.

İstiklal Marşı’nı ayakta dinlediler

Programda ayrıca Tuncer, İstiklal Marşı’nın on kıtasını şiir olarak okudu.Merhum Akif’in Kurtuluş Savaşı’nın zorluğunda büyük zihin sancıları içinde yazdığı ölümsüz eseri İstiklal Marşı’nıÇorumlular büyük bir saygı için de ayakta dinledi.

Programda türküler de seslendirildi. Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibinin türkülerle Serdar Tuncer’e eşlik ettiği gece de Çanakkale Türkü’sü katılımcılardan büyük alkış aldı.

Tarih dolu, kahramanlık dolu, duygu dolu programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Serdar Tuncer’e çiçek takdim etti.