21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

MİLLİ ŞAİR “SAFAHAT'TAN ŞARKILAR”LA ANILDI

21 Aralık 2011 Çarşamba

Belediyemiz, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy`u ölümünün 75. Yılında Safahat`tan Şarkılar programıyla andı. Hayatı, sanatı, milli mücadeledeki rolü ve eserleriyle herkesin çok iyi anlaması gereken bir şair olan Mehmet Akif`in daha çok tanınması ve anlaşılabilmesi için etkinlikler düzenleyen Çorum Belediyesi, Akif`in bestelenmiş şiirlerinden oluşan bir konserde ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi`yi Çorumlularla buluşturdu.

2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesiyle birlikte panel, konferans, şiir okuma yarışmaları gibi birçok kültürel etkinliğin yanı sıra Safahat`tan Şarkılar konseri ile de anıldı.

Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya ile Turhan Candan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünlü sanatçı hemşehrimiz Ertuğrul Erkişi, Safahat`ta yer alan 11 şiiri besteleyerek oluşturduğu “Safahattan Şarkılar”; albümündeki eserlerini seslendirdiği konserinde Çorumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyenler tarafından beğeniyle dinlenen konserin ardından Ertuğrul Erkişi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ertuğrul Erkişi`ye günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.

“Safahat`tan Şarkılar”; konseri sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mehmet Akif Ersoy`un vatanına büyük bir aşkla bağlı olduğunu ve eserleriyle Türk şiirinin gurur kaynağı olduğunu söyledi. “Çocuklarımıza ve gençlerimize Akif`i anlatmalı, O`nun eserlerini okutmaya teşvik etmeliyiz”; diyen Başkan Külcü, milli şair Mehmet Akif`i anlamanın Türk milletinin değerlerini anlamak olacağını vurguladı.

Çanakkale Zaferi’nin ruhunun, Mehmet Akif Ersoy`un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirle anlaşılacağını belirten Başkan Külcü, “Nasıl bir gelenekten geldiğimizi, Peygamber sevgisiyle çocuklarımızı nasıl büyüteceğimizi İstiklal şairimizin mısralarında çok rahat görebiliriz. Geçmişimizi anlamak için Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy`u yeni nesile çok iyi anlatmalıyız. Milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarmak için Akif`in dizelerine ihtiyacımız var. Çorum Belediyesi olarak Milli şairimiz ve İstiklal Marşı`nın yazarı Mehmet Akif Ersoy`u anmak, anlatmak için seferber olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 2011 yılının Mehmet Akif yılı ilan edilmesiyle birlikte bizler de Çorum Belediyesi olarak panel, konferans ve yarışmalarla milli şairimizi rahmetle yad ettik. Mehmet Akif`le ilgili programlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek”; dedi.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy`un vefatının 75. Yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Ertuğrul Erkişi ile “Safahat`tan Şarkılar”; konseri için Çorum`a gelen Çorumlu sanatçı Ertuğrul Erkişi, sınıf arkadaşı olan Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu üyesi olan öğretmen Fatma Ceylan`ı sahneye davet ederek büyük bir sürpriz yaptı.

Ertuğrul Erkişi`nin jesti karşısında oldukça heyecanlanan Fatma Ceylan, okuduğu “Zülüf Dökülmüş Yüze”; adlı türküyle dinleyenleri mest etti. Güçlü sesiyle salondakilerden tam not alan Fatma Ceylan, seyircilerden bol bol alkış aldı.

Ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi, “Safahat`tan Şarkılar”; konseri sonunda hayranları için albümünü imzaladı. “Safahat`tan Şarkılar”; albümünü hayranları için imzalayan Erkişi, hayranlarıyla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.