Milletin derdiyle dertlendi

26 Eylül 2014 Cuma

Çorum Belediyesi, Sabri Başköy onuruna veda yemeği düzenlendi.

Anitta Otel’de düzenlenen veda yemeğine Çorum Valisi Sayın Sabri Başköy, AK Parti Milletvekili Salim Uslu, CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Garnizon Komutan V. J. Yrb. Metin Özbek, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı  Halil Yüksel, 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süreyya Saygın, Baro Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Ak Pati İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Vahit Demiran, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, daire müdürleri, mahalle muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri oda başkanları, işadamları, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, valilik personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yemek öncesi yaptığı konuşmada 26 ay önce Vali Sabri Başköy’ün Çorum’a atama haberinin geldiğinde “Mevzuatçı bir vali geliyor diye düşünmüştüm. Sonra bir baktım kendisi gelmeden gazetelerin birisinde ‘mevzuatı bilirim ama mevzuata takılmam’ şeklinde haberler yayınlandı. Biz siyasetçiler gazeteyi, televizyonu çok severiz. Herhalde valimiz de seviyor. Ama geride bıraktığımız 25 ayda böyle bir profil ortaya çıkmadı. Rahmetli Yazıcıoğlu ‘Milletin valisi milletin varisi’ diye tanımlama yapıyordu. Şimdi bir çok valimiz bu şekilde. Sayın Valimizi insanların dertleri ile dertlenen, valiliği dört duvarın arasına hapsetmeyen, şehirde her şeyi takip etmeye çalışan, ulaşabildiği insanların dertlerine deva olmaya çalışan bir vali olarak gördük. Kendisini bu şehrin hizmetkarı olarak gördük, bildik ve tanıdık. Her güzel şey hayati olduğu gibi Çorum’daki görev süresinin sonuna geldik. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.” dedi.

Yemekte TBMM İdare Amiri Milletvekili Salim Uslu ve CHP milletvekili Tufan Köse de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Sabri Başköy’e bakır işlemeli ibrik hediye etti.