Millete yük olan değil, milletin yükünü alan bir nesil olacaksınız

24 Haziran 2013 Pazartesi

Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği bünyesinde faaliyet sürdüren SEV-GENÇ Platformu 2. Yaz Şenliği’ni Kent Ormanı’nda gerçekleştirdi.

Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler doyasıya eğlenerek yılın yorgunluğunu attı. Etkinliğe, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

SEV-GENÇ Platformu Koordinatörü Pınar Deniz, ikincisi yapılan Yaz Şenliği’nin düzenlenmesinde öğrencilerin yılın yorgunluğunu eğlenerek atmalarını, birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma duygularını pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaz şenliğinde yaptığı konuşmada bir insanın hayatındaki en önemli dönüm noktasının belki de üniversite yaşamı olduğunu belirterek “Genç beyinler olarak geldiğiniz bu okullarda artık karakteriniz, kişiliğiniz ve hayat anlayışınız da çok büyük oranda şekillendiği bir dönemi geride bırakmış durumdasınız. İçinde bulunduğumuz camianın fedakarlığını, çabasını, gayretini görünür görünmez insanlarla iyi bilmemiz gerekmektedir. Bilmemiz tek başına yeterli değil onu bir bayrak yarışı gibi alıp kendinizden sonraki nesillere ulaştırmalısınız.” dedi.

Başkan Külcü, vakıfların ve derneklerin çalışmalarının çok önemli olduğunun da altını çizdi.

“Türkiye farklı bir yirmi gün yaşadı”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son günlerde Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Türkiye’nin farklı bir 20 gün yaşadığını belirterek bu ülkenin şehit kanlarıyla yıkanmış ve rengini oradan almış bayrağına ne olduğu belli olmayan insanların özgürlük istiyoruz adıyla yaptıkları bir Türkiye fotoğrafının bulunduğunu belirtti.

“Biz bunu hak etmiyoruz.  Bizim medeniyetimiz, bizim anlayışımız buna asla müsaade etmez.  Biz bırakın iki insanın bir birine eziyet etmesini “komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz “insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen Şeyh Edebali’nin torunlarıyız.  Misafir kaldığı odada Kuran-ı Kerim olduğu için ayağını uzatıp uyuyamayan Osman Gazi’nin torunlarıyız. Böyle medeniyet değerlerine sahip olan bir milletin evlatları bir birine acı yaşatamaz. Bir birinin gözyaşını dökemez. Bir birinin kanını dökemez” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Siz farklı bir sessiniz. Siz farklı bir soluksunuz. Yeni Türkiye’nin çimentosu sevgi olacak. Yıllar sonra göreceksiniz ki siz adeta çelik dişliler arasında direnen insanlığın yeni sesi, yeni soluğu sizler olacaksınız. Onun için biz sizleri millet olarak çok önemsiyoruz.  Siz bu milletin önünde köstek olanlardan değil, bu milletin önünde bir ışık, bir rehber, milletin yolunu açan millete yük olan değil, milletin yükünü alan bir nesil olacaksınız. Siz bu ülkede yaşayan 76 milyon insanın değil, siz Balkanlar’ın, Orta Asya’nın,  Arap Yarımadası’nın ve Afrika’nın umudu ve şansıdır” dedi.