23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

MEZAR DEMİRLERİNE 15 NİSAN’A KADAR SÜRE

15 Mart 2011 Salı

Çorum`daki Mezarlık alanlarının daha modern hale getirilmesi amacıyla Belediye meclisi tarafından alınan karar uygulanmaya başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yeni uygulamayla mezarlık alanlarını daha modern hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek Ulumezar, Hıdırlık ve Çiftlik mezarlıklarında tek tip mezarlık sistemine geçileceğini söyledi.

Bu mezarlıkların yerlerinin vakıf yeri olduğunu hatırlatan Zeki Gül, ” Hemşerilerimize özel aile yeri ve kişiye özel mezar yeri tahsis edilmemektedir. Mezarlık personelimizin gösterdiği yerlere gömü yapılmaktadır. Ancak önceki yıllarda mezarlık alanlarının gelişi güzel kullanımından dolayı aile yeri ve (bahçe duvarı gibi) kişiye özel mezar alanları çevrilmiştir. Mezar üzeri yapımı ise ölçüsüz ve plansız yapıldığından yer darlığı ve görüntü kirliliğine yol açmıştır. Bu görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve mezarlık alanının planlı olması için Belediyemiz Meclisinin 08/03/2011 tarih, 4 sayı,

26 no’lu Ak Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin tamamının oybirliği ile bir karar almıştır. Alınan bu karar doğrultusunda eskiye dönük bütün demir ile çevrili mezarların 2011 Nisan ayı 15’ine kadar sahiplerince kaldırılması gerekmektedir. Kaldırılmayan demirler ise Belediyemiz ekiplerince kaldırılacaktır”; dedi.

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yeni örnek mezar ölçülerinin 110 cm uzunluğunda, 60 cm toprak altında kalacak şekilde galvanizli, 3.5 cm kalınlığında, U profil demir içerisinde 60 x 60 cm ebadında, 3 cm beyaz mermer üzerine cenaze isminin yazılımı şeklinde olacağını belirterek Çorum halkının bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını Mezarlıklar Müdürlüğünden daha detaylı bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.