Mevlana Cami Genişletiliyor

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Gülabibey Mahallesinde bulunan Mevlana Cami`nin bahçesi genişletilirken, Caminin yanına Kuran Kursu yapılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mevlana Camiinde Belediye Meclisinde kabul edişlen İmar düzenlemesi çerçevesinde yapılacak çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Muzaffer Külcü, “Mevlana Camisinin bahçesi yetersiz geliyordu. Yapılan İmar değişikliği ile Caminin kuzey bölümünde yer alan 1 bin 250 metrekare alanın bir kısmı Belediyeye ait, özel mülkiyet olan 1000 metrekare alanı ise kamulaştırılarak camiye katılacak. Bu ilave edilen arsalarla caminin bahçesi genişletilirken, Caminin yanına bir de Kuran Kursu yapılacak. Mevcut parkta da yeni düzenleme yapılarak Mevlana camiinin etrafı güzelleştirilmiş olacak”; şeklinde konuştu.

Belediye olarak Her mahallede yapılması gereken çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Muzaffer Külcü, “Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda, Belediyenin bütçesi göz önüne alınarak ihtiyaç olan her çalışmayı başlatıyoruz. Mevlana Camisinin bahçesinin genişletilmesi ve bir Kuran Kursu ihtiyacının olduğu talep edildi. Biz de Belediye Meclisimizde gerekli imar düzenlemesi yaptık. Bu alanda çalışmalar kısa sürede başlayacak. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun”; şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mevlana Camisine katılacak alanı AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ile birlikte inceleme yaptı.