Mesire alanlarında vektörel mücadele sürüyor

16 Haziran 2020 Salı

Belediyemiz, vektörel mücadele kapsamında mesire alanlarında çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Sıklık Tabiat Parkı ve Bahabey Çamlığında baştan sona vektörel mücadele çalışması gerekleştirildi. Yol kenarları ve çöp konteynırları da ilaçlandı.

Sıklık Tabiat Parkında düzenli olarak vektörel mücadele çalışması yaptıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Yağbat, mesire alanlarında vatandaşları keneye karşı da uyarmayı ihmal etmedi. Belediyenin vektörel mücadele konusunda hummalı çalışmalarının aralıksız devam ettiğinin altını çizen Yağbat, “Koronavirüs kadar risk taşıyan bir diğer konu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’na sebep olan kenedir. Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.” diye konuştu.

Foto Galeri