Memur Sen'den Başkan Külcü'ye ziyaret

5 Mayıs 2016 Perşembe

Memur Sen Konfederasyonu Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Yalçın, Türkiye’de sendikal hareketlerin darbe ve gezinin planlayıcıları olduğunu hatırlatarak, “Memur Sen, her daim milli iradenin ve milletin yanında yer aldı.” dedi.

Memur Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil ve bazı sendika yöneticileri ile birlikte ziyaret ettiği Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, belediye çalışmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı.

Memur Sen olarak 950 bini aşan üye sayısını, 1 milyona ulaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Ali Yalçın, Memur Sen olarak Türkiye’nin zor zamanlarında her daim milletin yanında açıktan rol aldığını ifade etti.

28 Şubat’ta ülkeyi darbeye sürükleyen sürecin, dönemin adı 5’li çete olarak ifade edilen sendikal hareketler eliyle yönetildiğini hatırlatan Yalçın, gezi olaylarında da sendikaların planlayıcı olarak rol aldığını dile getirdi.

“Memur Sen, insanlığın harekete geçmesi gereken her yerde Memur sen dimdik duruyor.” diyen Ali Yalçın, “Milletin değerlerinden beslenen, milletin değerlerine yaslanan bir sendika olarak yolumuza devam ediyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ettiği sözlerinde, sendikaların Türkiye’nin sosyal yapısına, demokrasi ve insan haklarının güçlenmesine katkı sağlamakla ilgili sorumluluk sahibi olduğunu unutmamaları gerektiğini belirterek, Memur Sen’in bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

“Aslolan zor zamanda söz söylemektir.” diyen Külcü, Memur Sen’in milletin vicdanı olmayı başardığını dile getirdi.