Mehtap Abdi okurları ile bir araya geldi

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün düzenlediği 6. Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri Kapsamında Çorum`a gelen Yazar Mehtap Abdi Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) konferans salonunda okurlarıyla bir araya geldi.

Kendisine yöneltilen soru üzerine, zorluk çekmeden ortaya etkili bir eser çıkarılamayacağını söyleyen Yazar Abdi, zorlukları, insanları yıldırmak, bıktırmak, usandırmak yerine doğruya, hakka ve Allah`a yaklaşmak için bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Abdi, Tasavvufun da insana bunu öğrettiğini, Allah`ın sevgisini kazanmanın insanın en önemli gayesi olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kendi anılarından ve çocukluk yıllarından bahseden yazar, “Bizlere sürekli Allah`tan korkmamız gerektiği öğretildi, bu yanlış bir düşünce. Allah`ı sevmemiz daha önemli. Kişi sevdiğinden korkar mı? Allah kendisini seven kullarını daha çok sever.”; dedi ve çocuklara Allah korkusu yerine Allah sevgisinin öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

TDED Çorum Şubesi konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşinin ardından kitap fuarına geçen Mehtap Abdi burada okurlarına kitaplarını imzaladı. Çorum`da sıcak bir ilgi ile karşılandığını belirten Abdi, bu güzel söyleşinin organize edilmesine vesile olan Çorum Belediyesine, TDED Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan`a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.