''Mehmet Akif Dönüyor. Ya siz, neredesiniz?'' Oyunu tiyatro severlerle buluşuyor

5 Mart 2017 Pazar

Çorum Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında istiklal şairimiz Mehmet Akif`in hayatını anlatan bir oyunu Çorumlu tiyatro severlerle buluşturacak.

İstiklal Marşı`nın kabul edilişinin 96. Yıl dönümü nedeniyle Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen oyunda Mehmet Akif`i ünlü tiyatro ve televizyon oyuncusu Ahmet Yenilmez canlandıracak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy` un 1933 yılında basılan “; Safahat “; adlı şiir kitabından alıntılar içeren oyunun tek perdelik bir dram olduğunu belirterek “6 Mart Pazartesi günü Devlet Tiyatro Salonunda sahnelenecek olan Mehmet Akif dönüyor. Ya siz… Neredesiniz adlı oyun ülkenin o dönem yaşadığı zorlukları verilen mücadeleyi anlatmaktadır. Belediyemizin bir kültür hizmeti olarak Çorumlu tiyatro severlerle buluşturacağımız oyuna tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz”; diye konuştu.

İzleyicilere safahat hediye edilecek

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Mehmet Akif Dönüyor. Ya siz… Neredesiniz? adlı tiyatro oyununu izleyenlere oyun sonunda Safahat hediye edeceklerini söyledi.