Medeniyet Konuşmaları başladı

22 Şubat 2016 Pazartesi

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün, Çorum Belediyesi,`nin organize ettiği “Medeniyet Konuşmaları”; adlı program kapsamında, “Medeniyet Nedir”; konulu bir konferans verdi.

Turgut Özal Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Medeniyet Konuşmaları”; kapsamında düzenlenen konferanslar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “7 güzel adamdan Rasim Özdenören, Başbakanlık başdanışmanı Süleyman Seyfi Öğün,tasavvuf araştırmalarıyla tanınan Ekrem Demirli, siyaset bilimci Mehmet Naci Bostancı, aile, kadın ve medeniyet konusundaki yazılarıyla tanınan Cihan Aktaş, gazeteci-yazar Metin Karabaşoğlu bu konferanslar dizisinin devamını oluşturacaklar”; dedi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün, konuşmasında “Geleceğe Umutlu Bakmak, Medeniyetin Terimi ve Kavramı, Medeniyet Nedir?”; gibi konuları işledi. Dünyadaki bütün silahların kullanıldığı varsayılırsa muhtemelen yer kürede canlı kalmayacağını belirten Görgün, “Şuanda öyle bir insanlık var ki; Eline pimi çekilmiş bir el bombasını almış, `İstersem kendi kendimi patlatabilirim` diyor. Bu insanların akıl sağlığının yer olduğunu söyleyebilir misiniz? Dünyamızda esaslı sorunlar var.”; şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün`e plaket takdim etti.