31°C parçalı az bulutlu

31°C parçalı az bulutlu

MAVİ KAPAKLAR SAKATLAR DERNEĞİNE TESLİM EDİLDİ

1 Ekim 2012 Pazartesi

Çorum`da toplanan 600 kg Mavi kapak düzenlenen tören ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi`ne teslim edildi.

Şehrin muhtelif noktalarına konan kutulardan toplanan mavi kapaklar, Sakatlar Derneğine teslim edilirken, Belediye Mavi Kapak toplama kutuları daha modern hale getirileceğini açıkladı.

“Mavi Kapak”; teslim töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi olarak çevreye verdiğimiz önemi farklı etkinliklerle ortaya koyduklarını belirterek, “Şehrimizin muhtelif noktalarından toplanan yaklaşık 600 Kg mavi kapağı Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi`ne teslim ediyoruz. Mavi Kapaktaki temel amaç halkımızda çevre bilincini oluşturmaktır. Çevremize zarar veren bütün unsurlardan çevremizi temizlemek için Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü gerekli hassasiyeti göstermektedir. Bu mavi kapaklardan elde edilen gelir Sakatlar Derneği`ne verilecek. Derneğimiz bunu kendi ihtiyaçları için kullanacaktır. Belediyemiz ihtiyacı olanlara raporları dahilinde akülü araba ve tekerlekli sandalye vermektedir. Bu yaptığımız programın amacı ise Sakatlar Derneğimiz ile Belediyemizin tarafından çevre bilincinin geliştirmesine katkı sağlamaktır”; diye konuştu.

Mavi Kapak toplama kutuları daha modern hale getirileceğini ifade eden Candan, “Mavi kapakların boş su şişelerin içinde toplanması çok hoşumuza gitmiyor. Bu kutularımız değiştireceğiz. Daha güzel daha estetik kutularda mavi kapaklarımızı toplayacağız. Burada kapağın mavi olmasının bir önemi yok, her renkte kapak olabilir. Bu sayede çevremize katkı yapmış olabiliriz. Bu dayanışma içinde çalıştığımız Sakatlar Derneği`ne, bu kapakların toplanmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”;şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ise, programda yaptığı konuşmada, mavi kapaktaki amaç çevre bilincinin oluşturulması olduğunun altını çizdi.

Çevreye verilen bilincin ve özürlü duyarlılığını beraber götürüyoruz

Yusuf Hoşnut, “Burada mavi kapaktaki amaç çocuklarımızın mavi kapak haricinde başka zararlı maddelerden uzak durması içindir. Biz çevreye verilen bilincin ve özürlü duyarlılığını beraber götürüyoruz. Bu kapaklarımız geri dönüşümde değerlendiriliyor. Bu kapakların çok sayıda olması lazım ki engelli aracı alalım. Zaten Çorum Belediyesi akülü araç ve tekerlekli sandalye konusunda engelli ailelerimizin başvuruları değerlendirerek destek vermeye devam etmektedir”; diye konuştu.

Hoşnut, “Bu kapakların toplanmasında mahallelerimizden de talepler gelmektedir. Halkımızın apartmanlarında da biriktirdiklerini söylemektedirler. Bu toplanan kapakları mahalle muhtarlarına iletmeleri durumunda Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne aktarımı ile toplu bir merkezde toplanmış olacaktı. Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`a Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne teşekkür ediyorum.”;diye konuştu.

Mavi Kapak teslim törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Temizlik İşleri Müdürlüğü Veysel Güney, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ve Sakatlar Derneği Çorum Şubesi yöneticileri katıldı.