21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

MAHMUT TUNABOYLU'NUN İSMİ YAŞADIĞI SOKAĞI VERİLDİ

8 Şubat 2012 Çarşamba

Merhum Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu’nun ismi doğduğu sokağa verildi. Çorum Belediye Meclisi’nin 06.01.2012 tarih 11 ve 12 sayı ile aldığı isim değişikliği kararı uygulandı. Kale Mahallesi 6. Meram Sokak’ta düzenlenen törenle sokağın tabelası ‘Mahmut Tunaboylu Sokağı’ olarak değiştirildi.

Mahmut Tunaboylu’nun babası emekli öğretmen Müslüm Tunaboylu, kız kardeşi Aysel Çek, eşi Emine Tunaboylu, oğlu Barış Tunaboylu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve çok sayıda seveninin de hazır bulunduğu törende duygusal anlar yaşandı.

“Bu anı unutmam mümkün değil” diyen Müslüm Tunaboylu, Mahmut Tunaboylu’nun, Çorum’un adını Türkiye’nin sınırları dışına taşıdığını söyledi. Törende yaptığı konuşmada Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu’nun hayatı ve eserleri hakkında bilgiler veren Tunaboylu, oğlunun isminin 6. Meram Sokak’a verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başta olmak üzere Belediye Meclisi Üyeleri ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Tunaboylu Ailesi’ne verdiğimiz sözü ve bir kültür adamına karşı vazifemizi yerine getirmekten mutluyuz. Atılan adımın bir onur ve teşvik anlamı taşıdığını vurgulayan Candan, Çorum’a mal olmuş diğer sanatçılarla ilgili de çalışmalarının olacağını sözlerine ekledi.

Belediye Meclisinin 06.01.2012 tarih 11 ve 12 sayılı kararı ile ismi değişen cadde ve sokaklar ise şunlar:

MAHALLE

ESKİ ADI