Mahalle mescidleri hızla yükseliyor

22 Haziran 2017 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ikinci dönem projeleri arasında yer alan mahalle mescitleri şehrin değişik yerlerinde hızla yükseliyor. Geleneksel Türk mimari özelliklerine sahip 7 mahalle mescidinde çalışmalar devam ediyor.

Belediyenin şehirdeki tüm ibadethanelerin bakım, onarım ve temizliği gibi pek çok alanda hizmet verdiğini ve bu çalışmaların Çorum halkı tarafından takdirle karşılandığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü “Belediyemiz çok sayıda yeni camiyi de inşa ederek ibadete açtı. 5 yılda %40’ı tamamlanan Akşemseddin camimizin belediyemiz devralarak kısa sürede tamamladı. Yine hayır sahipleri tarafından yapımına başlanılan Hz. İbrahim Camii’nin yapımını da Belediyemiz tamamladı.” dedi.

Yapımı devam eden mahalle mescitlerinin tarihten esinlenerek projelendirildiğini ve ahşap ağırlıklı bir yapı olarak tasarladıklarını söyleyen Başkan Külcü, “Gülabibey, Bağcılar, Çiftlik, Bişkek, Dr. İlhan Gürel, Pazartesi Pazarı ve Silmkent’e olmak üzere 7 ayrı noktada mahalle mescidi olarak adlandırdığımız mescidler inşa ediyoruz. Mescitlerimizin içerisinde aynı zamanda Kur’an kursları da yer alacak. Mescidlerimize Süleyman Şah, Hayme Ana, Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Osmangazi, Orhan Gazi ve Murat Hüdavendigar gibi Osmanlıya ait isimler vereceğiz. Akkent Mahallemize de bir mescit ve büyük bir camii çalışmamız da inşallah Temmuz ayında başlayacak.”dedi.