Mahalle iftarları Akkent ile başladı

10 Temmuz 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi, geleneksel hale getirdiği mahalle iftarlarının ilkini Akkent Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Akkent Mahallesi semt pazarında verilen ve yaklaşık 2.000 Akkentli’nin katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, Belediye Meclis Üyeleri, Akkent Mahalle Muhtarı Necip Güler, AK Parti ilçe yöneticileri ile çok sayıda mahalleli katıldı.

Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatının katkılarıyla gerçekleşen iftar yemeği öncesi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse masaları tek tek ziyaret ederek mahallelilerle sohbet etti. Çocuklarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Külcü, Akkent Mahallesi’nin kendileri için uğurlu geldiğini söyledi.

Geçen yıl da mahalle iftarlarının ilkini Akkent’te yaptıklarını, bu yıl da yine Akkent’le mahalle iftarlarına başladıklarını söyleyen Başkan Külcü, “İnşallah Ramazan ayının sonuna kadar rahmetle, bereketle sizlerle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

“Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister kahve bahane. Esasında bu iftarlar bu işin bahanesi. Biz sizlerle aramızdaki gönül bağını güçlendirmek ve muhabbet etmek için geldik.” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum halkı 30 Mart yerel seçimlerinde bir tarih yazdı. Toplamda % 51’lik oyla bu şehrin emanetini tekrar bizlere verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Geçmiş 5 yıllı dönemde sizlere nasıl hizmet etmiş isek ikinci 5 yıllık dönemde de aynı heyecanla çalışacak, güzel hizmetlerin altına sizlerle birlikte imza atacağız.” dedi.

10 Ağustos’ta “Milletin Adamı” Cumhurbaşkanı seçilecek

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini söyledi. Seçilecek Cumhurbaşkanının millete başkan olacağını ifade eden Külcü, “Bu ülkeye öyle bir düzen kurdular ki egemenliğin adını millete, kendisini Ankara’nın seçkinlerine verdiler. 12 yıldır bununla mücadele ediyoruz. Yeni, özgür ve zengin bir Türkiye diyoruz. Milletin önüne 10 Ağustos’ta da “Egemenlik Milletindir” deyip Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Şimdi Ankara’nın seçkinleri birisinin peşinden gidiyor. Biz de milletin adamının peşinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde gidiyoruz. Bu seçimde Sayın Başbakanımızı doğrudan size emanet ediyoruz. İnşallah o gün sandıklar açıldığında ben yürekten inanıyorum ki şimdiye kadar olduğu gibi Akkent’te, Çorum’da ve Türkiye’de sandıklar bir kez daha patlayacak ve milletin adamı bu seçimin galibi olarak inşallah Çankaya’ya çıkacak” dedi.

Köse: 30 Mart’ta en isabetli kararı verdiniz

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse de Akkent’te yapılan mahalle iftarı öncesi yaptığı konuşmada 2009 yılından beri Çorum’un her yerine eşit hizmetler götürmüş, hemşehrileriyle kucaklaşan ve aynı sofrayı paylaşan, hizmet kalitesini artıran bir Belediye Başkanını tekrar seçmelerinden dolayı tebrik etti. Çorum halkının 30 Mart’ta en isabetli kararı verdiğini dile getiren Mustafa Köse, “İnanıyorum ki bu millet 10 Ağustos’ta da en isabetli kararı verecektir. 12 yıldır bizlere destek oldunuz. Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yaptınız. Gözlerinizdeki parıltıdan, heyecanınızdan bizler o desteği şimdiden görebiliyoruz. İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilecek.” dedi.

10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var orda da halkın adayı milletin adayı Tayyip Erdoğan’a vereceğiniz desteği gözlerinizdeki pırıltıdan heyecanınızdan görmekteyiz arkadaşlar ben şimdiden o desteği o heyecanı görüyor ve 10 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan’ı ilk turda Cumhurbaşkanı yapacağınızı görüyorum ve bunu Çorum olarak hep birlikte destek vereceğimizi hissediyoruz arkadaşlar ben oruçlarınızı Allah kabul eylesin diliyorum. Hepinizin tuttuğu oruçları Allah kabul etsin.

İftar sonrası çay sohbeti

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Akkent mahalle iftarına katılanlar iftar sonrası bir süre çay sohbeti yaptı.

Mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Külcü ve beraberindeki AK Parti Akkent Mahalle teşkilatı üyeleri, mahallelilerin sorunlarını da dinleme imkânı buldu.

Akkentli’lerden Başkan Külcü’ye teşekkür

Çorum Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’nde verilen iftar yemeğine katılan vatandaşlar iftarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

Mahalle iftarlarının birlik, beraberlik ve kaynaşma için güzel bir fırsat olduğunu ifade eden mahalle sakinleri “Mahallemizde iftar düzenleyerek tüm mahalleliyi bir araya getiren, bizlere bu imkanı sunan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.