LÖSEV’DEN KÜLCÜ’YE ZİYARET

4 Haziran 2012 Pazartesi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Çorum Aile Komitesi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında hem lösemiyi anlatmak hem de LÖSEV`i tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen ziyarete LÖSEV Aile Komitesi Başkanı Recep Kaya ile birlikte Selime Özünel, Ercan Boyraz, Hülya Aydemir, Emre Keleş ve İrem Aydemir katıldı. Komite Başkanı Recep Kaya ziyarette Başkan Külcü`ye vakfın ve kendilerinin çalışmaları hakkında bilgi sundu.

Recep Kaya, vakfın amacının lösemi ve kan hastası çocukların başta eğitim ve sağlık olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dile getirerek yakın zamanda 200 yataklı bir hastanenin daha hayata geçirileceğini bildirdi. LÖSEV`in bağışlarla ayakta duran bir kuruluş olduğunu dile getiren Kaya, vakfın lösemili çocukların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere de katkıda bulunduğunu belirtti. Kaya, merkezde 35, ilçelerde ise 23 hastaya hizmet verdiklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Çorum Belediyesi olarak lösemi hastalarına imkanlar ölçüsünde her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi. Lösemi hastalarına sahip çıkan bir kuruluşun olmasının çok sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Bizler, Çorum Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı sunacağız”; dedi.