Liderlik Kulübü, Külcü’yü örnek siyasetçi seçti

26 Mart 2013 Salı

Çorum Fen Lisesi öğrencileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü “Yılın örnek siyasetçisi”; seçti.

Fen Lisesi Liderlik Kulübü öğrencileri, Yılın örnek siyasetçisi seçtikleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Süleyman Atçıoğlu, Edebiyat Öğretmeni Sabri Salman ve Liderlik Kulübü öğrencilerinden oluşan grubu makamında kabul eden Başkan Külcü, gençlerin yaptıkları çalışmaları önemsediklerinin altını çizdi.

Fen Lisesi Müdürü Süleyman Atçıoğlu ziyarette Çorum Belediyesi`ni bir aile olarak değerlendirdiklerini, Çorum Belediyesi`nin okullarına büyük katkıları olduğunu söyledi. Okullarında oluşturdukları Liderlik Kulübü`nün Başkan Külcü`yü 2013 yılının örnek siyasetçisi seçtiğini belirten Atçıoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü en kısa zamanda okullarında görmek istediklerini kaydetti.

Ziyarete katılan Fen Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinden Sabri Salman da yaptığı konuşmada Fen Lisesi`nde eğitim gören seçkin öğrencilerin enerjisini, zekasını, toplumun huzuruna ve mutluluğuna ortak edebilmek için öğrencilerle Liderlik Kulübü`nü kurduklarını kaydetti. Öğrencilerin de lider konumunda olmaları için, lider konumunda olan örnekleri okullarına davet ettiklerini dile getiren Sabri Salman, “Sizler gibi toplumun lideri olan insanları okulumuza davet ederek öğrencilerimizin ufkunu açmayı hedefliyoruz. Onların da bir şekilde, bu ülke benim bu toplum benim ve bunu ben bir adım ileri taşımalıyım fikrini kalplerinde yüreklerinde hissettirebilmeyi amaçlıyoruz.”; diyerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü okullarına davet ettiler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gençlerin, birlik olarak bu yaşlarda yaptıkları çalışmalar çok önemli bulduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Gençlerin önündeki iyi örnekler onları hayata iyi hazırlıyor. Gençlerimiz, her türlü fikre, her türlü katkıya açıkken onları doğru şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Evlatlarımızı bu tür çalışmalarla birlikte olmaya birlikte bir şeyler yapmaya ve sosyalleştirmeye hazırlamış oluyorsunuz. Lise ve üniversite yılarında bu tür çalışmaların içerisinde bulunan gençler hayata daha kolay tutunuyorlar. Çünkü onlar kendi hayatlarının dışında bir hayat olduğunu biliyorlar. Bunu başkaları ile paylaşmak zorunda olduklarını biliyorlar ve bu hayatın zorluklarıyla beraber kolaylıklarının olduğunu, sevinçleriyle mutluluklarıyla beraber, hüzünlerinin ve zorluklarının olduğunu biliyorlar.”; dedi.

Öğrencilere yönelik “Aklınızı ne kadar iyi kullanabilirseniz hayatı o kadar önde yaşarsınız”; diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İçinizdeki cevheri ortaya çıkarın. Bu cevher de her insanda var. Kimi insan bunu iyi kullanıyor, kimisi ise kullanamıyor. Aradaki fark bundan ibarettir.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın da hazır bulunduğu ziyaret sonunda öğrencilere kitap hediye etti.