KYK Genel Müdürü’nden Başkan Külcü’ye ziyaret

4 Şubat 2014 Salı

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü (KYK) hemşehrimiz Prof. Dr. Recep Kaymakcan, bir konferans için geldiği Çorum’da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve KYK İl Müdürü Erol Kavuncu ile birlikte Başkan Külcü’yü ziyaret eden Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Külcü’yü yeni dönem adaylığı için tebrik etti. Çorum’un daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için belediyenin yaptığı çalışmalardan övgü ile bahseden Kaymakcan, KYK’nın Çorum’da yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Hitit Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısının giderek arttığını söyleyen Prof. Dr. Recep Kaymakcan, “Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü olarak Çorum’umuzda öğrenci gelişimine paralel olarak yurt açılmasındaki gayretlerimiz devam ediyor. Hepinizin bildiği gibi bu yıl Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu’nun faaliyete geçmesiyle birlikte merkezde öğrencileri karşılama oranımız %20’yi bulmuştur. Bu da Türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir.” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun AK Parti hükümetleri döneminde yaptığı fiziki yatırımları yakından takip eden birisi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın genel müdür olması ile birlikte kurumda gözle görülür bir hareketlenme yaşandığını ifade etti. Külcü, “Biz KYK’daki öğrencilerimizin sadece rahat konforlu binalarda bir öğrencilik geçirmesini, geleceğe hazırlanması açısından yeterli görmüyoruz.  Yarına güvenle bakan bir ülke olmamız için, kendimize daha iyi bir gelecek inşa edebilmek için, çocukların beynini ve gönlünü de doldurarak yetiştirebilmemiz gerekmektedir. Ben sizin de gelişinizle birlikte KYK’nın bu anlamda bir değişim sürecinin, bir inşa sürecinin başladığını fark edebiliyorum. Gençlerimize yapılan yatırım sadece binalara yapılan yatarım değil, onların beynini ve zihnini de doldurarak geleceğe hazırlamak için yapılan yatırımdır. İnşallah bu konuda başarılı çalışmalar yapacaksınız. Bizler de yerel idareciler olarak nasıl katkı sağlayabilirsek başlatmış olduğunuz hizmet seferberliğine katkı sağlayacağız.” dedi.

Çorum’da vali, milletvekili ve diğer tüm yöneticilerle birlikte değişik zamanlarda değerlendirmeler yaptıklarını kaydeden Külcü, Çorum’un KYK Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın desteğiyle daha da ileriye gideceğini vurguladı.