Kurumlarda da sicil birleştirme yapılabilir

26 Aralık 2014 Cuma

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi’ye makamında iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette belediyenin son iki yıldır uygulamaya koyduğu tek sicil numarası uygulaması ve 31Aralık’ta sona erecek yapılandırma hakkında bilgiler verildi.

Tek sicilin hem vatandaş için hem de belediye için büyük bir kolaylık olduğunu belirten Yabacıoğlu,Çorum’da en fazla üyeye sahip Memur-Sen İl Başkanı Saatçi’den üyelerini konuyla ilgili bilgilendirmelerini istedi.

Devletin hemen hemen her kurumunda kimlik numarası ile işlem yapılabildiğine dikkat çeken Yabacıoğlu, “Vatandaşın belediyede ne işlemi varsa su, emlak imar vs. tek numara ile yapabilecek. 1 Ocak’tan sonra da tek sicile geçilmesini zorunlu hale getiriyoruz. Vatandaşımızın önce sicil birleştirme işlemini yapmasını söyleyeceğiz, ondan sonra fatura ödeme ya da diğer konulardaki müracaatlarını alarak işlemlerini yapacağız.” dedi.

2012 yılında sicil birleştirme işlemine başlandığında 394 bin civarında sicil kaydının bulunduğunu bunların 112 binin hiç kullanılmadığını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Şuana kadar 45.650 vatandaşımızın sicili birleştirildi. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamını birleştirmeyi planlıyoruz. Yaşanan olumsuzluklar ortada. Sistemimizde bir kişiye ait birden fazla kayıt var. Bu nedenle borçların unutulması ve mükerrer ödemeler olabiliyor. Vatandaş bir aboneliğinin borcunu ödüyor, diğerini farklı sicil numarası olması nedeniyle yıllarca unutuyor.100 liralık borç faiziyle birlikte 300, 400 lira oluyor. Biz bunların hepsini tek sicil numarası ile bertaraf edeceğiz.”; dedi.

Kurumlarda da sicil birleştirme yapılabilir

Belediyenin bankalarla online ödeme anlaşması yaptığını ancak tek sicil numarası olmadığı için bankalarda da sıkıntıya girdiğini dile getiren Yabacıoğlu, talep olması durumunda kurumlara belediye personelinin giderek orada da sicil birleştirme işlemi yapabileceklerini söyledi.

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Ahmet Yabacıoğlu`na teşekkür ederek, kendilerinin de sıkıntıları gördüğünü ve uygulamanın çok güzel olacağına inandığını söyledi. Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu uygulamanın yapılabileceğini belirten Saatçi, “Sendika temsilcilerimiz belediyeye yardımcı olabilirler. Her türlü imkanımızın tahsisinde bulunuruz.” dedi.

Memur-Sen’in desteğinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yabacıoğlu, İl Başkanı Saatçi’ye teşekkür etti.