Kurumlar arası Spor Şöleni sona erdi

4 Nisan 2016 Pazartesi

Belediyemiz tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kurumlar Arası Spor Şöleni cumartesi günü oynanan voleybol final maçı ile sona erdi. Şölenin son maçının ardından daha önce tamamlanan diğer dört branşta dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalyaları verildi.

Voleybol ile birlikte masa tenisi, bowling, dart ve satranç branşlarında yapılan spor şöleninde 617 sporcu mücadele etti. 19 kuruma bağlı 70 müdürlükten sporcunun mücadele ettiği turnuvada 93 sporcuya madalya ve özel ödüller verildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada, hedeflerinin herkes için spor herkese spor yaptırmak olduğunu söyledi. Belediye olarak başarılı spor organizasyonlarının yanında sporu toplumun geneline yaymak istediklerini ifade eden Başkan Külcü, “Parklarımızın tamamında spor yapmak için alanlar oluşturuyoruz. Mahallelere spor salonu çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız herkesin spor yapabileceği alanları oluşturmak. Spor Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından çok farlı branşlarda sportif etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlenen bu şölene katılımın önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum. Belediye olarak bir taraftan başarı odaklı sportif çalışmalar yaptırmanın yanında halkımızın tamamının spor yapmasına imkanlar sağlamak istiyoruz. Bu şölende mücadele eden tüm sporcuları tebrik ediyorum ve önümüzdeki yılki şenlikte yeniden birlikte olmayı diyorum” dedi.

Başkan Külcü konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte spor şöleninde dereceye giren sporcu ve takımların madalya ve kupalarını takdim etti.

Ferdi olarak yapılan bayanlar bowling yarışmalarında Çorum Belediye Tesisler Müdürlüğü`nden Arzu Özölçer birinci, Bekir Aksoy İlköğretim`den Nazlı Yıldız ikinci ve Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü`nden Kübra Kepçe ise üçüncü oldular.

Satranç branşında bayanlarda Çorum Belediyesi Destek Hizmetlerinden Leyla Sayın birinci Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Kamile Kekik ikinci Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü`nden Emine Mumcu üçüncülük ödülünü aldı. Erkeklerde ise Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi`nden Hakan Yazar birinci Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetlerinden Mücahit Güleç ikinci Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden Şahin Yetik ise üçüncülük ödülünü aldı.

Masa Tenisi bayanlarda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü`nden Ceren İlayda Sönmez birinci Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü`nden Arzu Özölçer ikinci Çoru Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi`nden Demet Sancar Başçeken ise üçüncü oldu.

Bayanlar Dart sıralamasında Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nden Canan Canset Arslan birinci Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü`nden Arzu Özölçer ikinci Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden Kadriye Taşdemir üçüncü oldu.

Takım yarışmalarında Bowling erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürlüğü takımı birinci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu ikinci olurken Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Masa Tenisi erkeklerde Çorum Belediyesi Topsin takımı birinciliği kazanırken Çorum Belediyesi Temaşa takımı ikinci Hitit Üniversitesi Hocalar takımı ise üçüncü oldu. Dart erkekler kategorisinde ise Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü birinci, Hitit Üniversitesi Stratejispor ikinci Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımı ise üçüncü oldu.