KURTULMUŞ’TAN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

26 Nisan 2012 Perşembe

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni Anayasa hakkında kendisi ve partisinin görüşlerini açıklayan Kurtulmuş, yeni Anayasa çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Yeni Anayasanın birkaç rotuş veya “dostlar alışverişte görsün” kavliyle olmaması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’de milli egemenliği sağlayacak bir anayasa değişikliğine acilen ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Türk milletinin Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne verdiği bir numaralı ödevin yeni anayasa olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, “Eğer bu parlamento şu veya bu nedenle anayasa yapmayı savsaklarsa halkın nezdindeki meşruiyetini kaybeder. Parlamentonun meşruiyetinin devamı için de zorunludur. Mutabakatla yapılırsa ne ala. Mutabakat sağlanamazsa milletin hayrına olacak anayasada millete dönsünler. Her türlü maddede hükümetin atacağı adama destek vereceklerdir” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kurtulmuş’a cam ibrik hediye etti.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş`un ziyaretinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kurtulmuş`a siyasette farklı bir profil ortaya koyduklarını, her şeyi en iyi ben bilirim zihniyeti yerine herkesin söylediğinde bir doğru vardır görüşünü savunarak, yaptıkları çalışmalardan dolayı takdir ve şükran duyduklarını dile getirdi. Ülkenin gelişebilmesi için fiziki yatırımların şart olduğu kadar, demokratikleşmeyi ve kurumsallaşmayı da yapmanın önemine değinen Külcü, yeni yapılacak anayasa ile Türkiye`nin sadece bir Cumhuriyet değil, demokratik bir cumhuriyet devleti olacağının altını çizdi.