KUR'AN BÜLBÜLLERİ MEST ETTİ

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Belediyemiz, merhum Prof. Dr. Salim Öğüt anısına Kur`an Ziyafeti düzenledi.

Mimar Sinan Cuma Pazarı`nda gerçekleştirilen Kur`an Ziyafeti`nde Türkiye`nin ünlü hafızları Kur`an tilavetinde bulundu.

Aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve uzmanların bulunduğu değişik İlahiyat Fakültelerine mensup tefsir akademisyenlerin muhtelif kıraat ve vücuh tarzlarından örnekler sunulduğu Kur`an Ziyafeti`ne Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Çorum İlahiyat Faültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, merhum Prof. Dr. Salim Öğüt’ün eşi seher Üğüt ile Çorum Belediyesi`nin Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle düzenlediği “Kur`an Nüzûlünün Mekke Dönemi”; konulu sempozyumu’na katılan akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimar Sinan Cuma Pazarı`nı dolduran binlerce kişi Prof. Dr. Remzi Kaya, Prof. Dr. M. Kemal Atik, Prof. Dr. Sadık Kılıç, Doç. Dr. Yaşar Kurt, Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, Yrd. Doç. Dr. Ömer Aslan, Öğretim Görevlisi Cemal Ergün, Yrd. Doç. Dr. Ömer Başkan, Sungurlu Ulucami Müezzini Yaşar Zorlu, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Alemdar, Öğretim Görevlisi Bilal Atik, Öğretim Görevlisi Enes Saka, Öğretim Görevlisi İbrahim Uludaş tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ziyafetinde adeta kendinden geçti.

Program sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak bir vefa örneği göstererek Prof. Dr. Salim Öğüt`ün aziz hatırasına yönelik böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık`ın ettiği dua ile program sona erdi.