21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

KÜLTÜR SİTESİ, BELEDİYEMİZE DEVREDİLDİ

18 Ocak 2012 Çarşamba

Yapıldığı tarihten beri Çorum`da sürekli olarak tartışma konusu olan Kültür Sitesi belediyemize devredildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi ve Özel İdare yöneticileri arasında Kültür Sitesi’nin devrine imkan tanıyan protokol, düzenlenen törenle imzalandı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Şehrin kalbinde yıllardır bir hançer gibi duran hilkat garibesini söküp alacağız ve yerinde güller açacak.” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü imza öncesi protokolün içeriği hakkında bilgi verdi. Yıllardan beri tartışılan ancak sonuç alınamayan bir konuda sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Külcü, bu sürece katkı verdiğini ifade ettiği Vali Nurullah Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Genel Sekreteri Yakup Keleş’e teşekkür etti.

Belediyemizde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, İl Genel Sekreteri Yakup Keleş, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turhan Candan ve İl Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Arslan katıldı.

Başkan Külcü, protokol içeriği ile ilgili açıklamasında, 126 bağımsız bölümden oluşan Kültür Sitesi’nin tamamen belediyeye devredildiğini söyledi.

Kültür Sitesi içerisinde bulunan işyerlerinin taşınması ile ilgili makul bir süre vereceklerini belirten Külcü, “Tapu devir işlemlerimiz gerçekleştirilince kiracılarla görüşerek, işyerlerinin boşaltılmasını isteyeceğiz. Elbette bu işlem öyle akşamdan sabaha olacak bir iş olmayacak. Uygun ve makul süreler tanıyacağız. Zaten esnaf, uzun zamandır görüşüldüğünü bildiği bu konu için zihnen hazır durumda. Konudan haberleri var.” dedi.

Kültür Sitesi’nin devrine karşılık belediyenin özel idareye 22 adet gayrimenkul vereceğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bunlar arasında Tekel Binası arkasında bulunan belediyeye ait alan olduğunu, ayrıca hemen bu alanın yanında özel mülkiyete ait toplam 566 metrekarelik alanın da belediye tarafından satın alınarak Özel İdare’ye devredileceğini aktardı.

Belediyenin gayrimenkul takası konusunda vereceği yerlerin çoğunluğunun belediye tarafından Özel İdare’ye tahsisli alanlar olduğunun da altını çizen Külcü, ayrıca on eşit taksitler halinde toplam 1 milyon TL’nin de Özel İdare’ye ödeneceğini söyledi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, protokol töreninde Ahmet Akdağ Huzurevi’nin de devrinin tamamlandığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilen huzurevinin Özel İdare tarafından teslim alındığını ve hizmetlerin yakında başlamasını beklediklerini ifade etti.