33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

KÜLTÜR SİTESİ’NİN TEDBİR KARARI KALKTI

6 Kasım 2012 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Sitesi’nin yıkımı ile ilgili mahkemenin verdiği tedbir kararının kaldırıldığını açıkladı.

Külcü, Belediye Meclisi`nin Kasım ayı toplantısında yaptığı açıklamada, Kültür Sitesi ile ilgili yapılanların manipülasyon olduğu daha önceden söylediklerini belirterek, “2016’ya kadar yıkılmayacak dediler. Bunun bir manipülasyon olduğunu o zaman söylemiştik. Mahkeme Kültür Sitesi ile ilgili tedbir kararını kaldırmıştır. Kira sözleşmesinin hükmü, herhangi bir devirde kira sözleşmelerinin kayıtsız şartsız düştüğünü ifade ediyor. İl İdare Kurulu bu konudaki çalışmalarına başlayacak, ya süre verir ya da hemen tahliye yoluna gidebilir. Bizim kimseyi mağdur etme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak biz şehri mamur ederken, burada bazı arkadaşlarımızın beklentileri karşılık bulmamış olabilir. Ona da yapabilecek bir şey yok.” diye konuştu.