27°C kapalı

27°C kapalı

KÜLCÜ, VATANDAŞLARIN EV SEVİNCİNE ORTAK OLDU

19 Nisan 2011 Salı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesinde 160 konutun kurasını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü çekti. Başkan Külcü, ev sahibi olan vatandaşların sevincine ortak oldu.

TOKİ tarafından 1+1 160 konut, 2+1 konut için 256 Alt Gelir Grubuna verilecek konutlar kura ile belirlendi.

Kura çekimi için Atatürk Spor Salonu`nda yapılan törene Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Mahmut Karadaş, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Nurullah Çakır ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ilk olarak Sosyal Konut Projesinden yararlanacak engelli vatandaşların kuralarını çekerek konutlarını belirlediler.

Engelli vatandaşların konut sevincine ortak olan Başkan Muzaffer Külcü, talihlileri kutladı.

TOKİ`nin 8,5 yılda başarı hikayesi yazdığını belirten Başkan Külcü, 20 yılda 43 bin konut inşa eden TOKİ`nin son 8,5 yılda 500 bin konut yaptığını söyleyerek, “Hamdolsun bu başarı devletimizin hükümetimizin başarısıdır”; dedi.

Hükümetin 2023 vizyonu olduğunu ve millet olarak bu hedeflere hazır odluklarını anlatan Başkan Külcü, “Türkiye daha dün konut inşa edemezken bugün büyük hedefleri olan bir ülke haline geldi. Türkiye bugün dün olduğundan daha da güçlü, daha da etkili ve bölgesinde söz sahibi bir ülke oldu. İleride daha da güçlü olacak. Biz de Çorum Belediyesi olarak hükümetimizin hızına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Türkiye zenginleşirse Çorum da zenginleşir. Gece gündüz demeden koşturuyoruz”; şeklinde konuştu.