Külcü: Türkiye’de çok şey değişti

17 Kasım 2014 Pazartesi

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2000’li yıllar öncesinde Türkiye’nin yasaklar ülkesi haline getirildiğini ve ülkede sosyal barışın olmadığını belirterek AK Parti hükümeti döneminde milletin huzur ve güven içerisinde yaşadığını söyledi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Müftüsü Mehmet Aşık, AKParti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferans öncesi konuşan Başkan Külcü, “Sorunların dağlar gibi olduğu, krizin, kaosun ülkeyi sarıp sarmaladığı bir dönemde Türkiye yeni bir yolculuğa hazırlanıyordu. 2000’li yıllar öncesinde Türkiye’de sosyal barış yoktu. Ülke yasaklar ülkesi haline gelmişti. Cezaevindeki evladını ziyaret etmek isteyen ama Türkçe bilmediği için evladıyla Kürkçü konuşan anneler bu ülkede tutuklandı. Öğrenciler sağcı veya solcu diye üniversitelerden uzaklaştırıldı. Dindarın dindarım diyemediği, Kürt’ün Kürt’üm diyemediği, Laz’ın Laz’ım diyemediği bir Türkiye’de yaşıyorduk. Ekonomimiz ve dış politikamız sorunluydu. Aslında Türkiye’nin dış politikası dahi yoktu” dedi.

AKParti hükümetleri döneminde Türkiye’de çok büyük değişimlerin yaşandığını belirten Başkan Külcü, “Bu ülkede çok şey değişti. Artık devletle millet aynı noktaya bakıyor, aynı istikamette yürüyor. Dün önümüzü göremeyen bir ülkeyken, bugün 2023, 2051 ve 2071 hedeflerimiz var. Milletimize inanarak, milletimize güvenerek bu hedefleri koyduk. Artık millet de devletine inanıyor, yöneticilerine güveniyor. Milletin umut, güven ve huzur içerisinde olduğu bu ülkeye biz ‘Yeni Türkiye’ diyoruz. Yeni Türkiye’miz hayırlı olsun” dedi.