32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Külcü, TÜBİTAK Bilim Fuarı'nı Ziyaret Etti

22 Mayıs 2015 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Danişmed Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nun hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı ziyaret ederek, genç mucitlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Danişmend Gazi İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda; bitkisel atıklardan boya elde etme, trafik ve park sorununa çözüm için asansörlü yeraltı otoparkı, yenilenebilir enerji kaynakları ve besinlerdeki elektriği kullanma gibi 35 proje yer aldı.

Bilimsel çalışmaları tek tek inceleyen Başkan Külcü, “Bugün bu çalışmaları yapan çocuklarımız, yarının bilim adamları olacaklar. Emeği geçenleri ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi

Öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de eşlik etti.