Külcü: Son 15 yılın altyapı verileri elektronik ortama aktarıldı

16 Ekim 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi’nin desteği ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve Hitit Üniversitesi`nin ortaklaşa düzenlediği 7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu`nda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`da altyapı verilerinin sayısallaştırılması anlamında önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Başkan Külcü yaptığı konuşmada Hitit Üniversitesi’nin 2011 yılından önceki durumunu bilimsel ve yapısal anlamda yakından bilen bir insan olduğunu söyleyerek “Üniversitemiz bugün çok güzel yerlere gelmiştir. Hitit Üniversitesi’nin bu seviyeye çıkmasında başta rektörümüz olmak üzere tüm kadroya teşekkür ediyorum.” dedi.

‘İstatistikte, ölçmezsen yönetemezsin’ ilkesinin esas olduğuna vurgu yapan Külcü, “Bizim personelimizin de burada bugün sunumları olacak. Görev yaptığım süre içinde Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün getirmiş olduğu hiç bir teklife hayır demedim. Arkadaşlarımızda bizim bu desteğimizin kat be kat karşılığını belediyemize kazandırdılar. Yaptığımız işte onların önünü açmanın, yeni teknolojiye yatırım yapmanın ne kadar önemli ve doğru olduğunu biliyoruz. Şehrimizdeki alt yapının sayısallaştırmada ciddi mesafeler kat ettik. Son on beş yılın verilerini elektronik ortamda görebiliyoruz. Sizlerin huzurunda arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”; dedi.