Külcü: Şehirleri imar ederken gönülleri abad ediyoruz

9 Eylül 2013 Pazartesi

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, Zabıta Teşkilatı’nın 187. kuruluş yıldönümü nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Zabıta Haftası nedeniyle yapılan ziyarette konuşan Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Eylül ayının ilk haftasının Zabıta Haftası olarak kutlandığını söyledi. Belediye Zabıtası’nın iki asra yakın bir geçmişe sahip olduğunu ve Zabıta’nın belediye suçları ile mücadele eden, halkın huzur sağlığına önemli katkılar yapan bir teşkilat olduğunun altını çizen Turhan Candan, “ Çorum Belediyesi Zabıtası 7 gün 24 saat çalışıyor. Sadece Zabıta biriminin içerisinde değil, Temizlik, Sebze ve Meyve Halinde, Terminal’de, Sosyal İşlerde, İmar İşleri’nde görev yaparak belediyenin iş ve işlemlerine kolluk kuvveti olarak katkıda bulunuyor. Kadromuzdaki 63 Zabıtamızla Belediyemizin gülümseyen yüzü olarak çalışıyoruz. Bu anlamda Çorum Belediyesi olarak hem asayişi sağlamaya çalışırken hem de halkımızın rahatsızlığına vesile olmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Zabıtanın kuruluşunun 187. kuruluş yıldönümünün tüm Zabıta personeline sağlık, huzur ve güzel hizmetler getirmesini diledi. Belediye birimleri içerisinde en fazla dışarıya dönük çalışma yapan müdürlüğün Zabıta Müdürlüğü olduğunu belirten Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak denetim görevimizi Zabıta marifetiyle yerine getiriyoruz. Belediyemiz bir yandan düzenleyen diğer yandan ise denetleyen bir kurumdur. Vatandaşımızın azami memnuniyetini nasıl temin edeceksek o konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor.” dedi.

Çorum halkının Çorum Belediyesi çalışmalarından memnuniyet oranını zaman zaman yaptıkları anketlerle ölçtürdüklerini ifade eden Başkan Külcü, “Kendini ölçtürmekten korkan yönetici veya kurum, özgüven yoksunudur. Belediye olarak biz hak ettiğimiz değeri, başarıyı yakaladık. Vatandaş hizmet istiyor. Bu hizmeti de güler yüzlü istiyor. Bizler de vatandaşımıza güler yüzlü hizmet sunmak için her zaman gayret gösteriyoruz. Eğer gönülden gönüle gidecek köprüyü kuramadıysak yaptığımız yolun vatandaş nezdinde bir kıymeti olmuyor. Bu konulara çok titizlik gösterdiğinizi biliyorum. Bundan sonra da daha titiz olacağınızdan eminim. Fatih Sultan Mehmet’in bir sözü “Şehirleri imar ederken, gönülleri abad” edin diye söylüyor. Bizde bu sözü kendimize şiar ediniyoruz” dedi.

Mutasavvıf halk şairi Yunus Emre’ye ait “Laf ola kese savaşı, laf ola kestire başı” sözleriyle Zabıtanın vatandaşa karşı davranışını özetleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Söylediğimiz söz güzel olmalı. O güzel sözü de karşımızdakine bir güzellik içerisinde söylemeliyiz. Bunu söylediğimizde vatandaşımızla hukukumuzun çok daha güçlü olacağına inanıyorum” dedi.

Ziyarette, Çorum Bem Bir Sen ve Tüm Bel Sen sendika temsilcileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye günün anısına çiçek takdim etti.