31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

KÜLCÜ,ŞAPİNUVA KARAKUCAK GÜREŞLERİNE KONUK OLDU

6 Eylül 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ortaköy Kaymakamlığı ve Ortaköy Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Şapinuva Karakucak Güreşlerine de katıldı.

Yoğun bayram mesaisinin son durağı olan Ortaköy`deki güreş müsabakalarını izleyen Başkan Külcü, burada yaptığı konuşmada Çorum`un dört bir yanından ve diğer yerlerden katılan güreşçilerin kıyasıya güreştiğini ve bu nedenle de özellikle bu güreşleri izlemeye geldiğini söyledi. “Organizasyonu gerçekleştiren başta Ortaköy Kaymakamı Zeliha Uyan ve Belediye Başkanı Ali Ergin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“; diyen Başkan Muzaffer Külcü, kendilerinin de Çorum Belediyesi olarak 18 Eylül`de Anadolu`nun Kırkpınarı olan Yağlı ve Karakucak Güreşleri düzenleyeceklerini, bu organizasyona herkesi davet ettiğini söyledi. Külcü, “Bildiğiniz gibi geçen yıl 27 tane Kırkpınar Başpehlivanı Çorum`a gelmiş ve burada güreşmişlerdi. Bu yıl da inşallah çok önemli güreşçiler Çorum`da güreşecek. Sizlere sabahtan akşama kadar güreş ziyafeti sunacaklar.”; dedi.