Külcü: Rabbim bu hizmetlere bizi memur eyledi

13 Ocak 2014 Pazartesi

Beytepe Cami’ne yapılan kütüphane ve bayanlar için namaz kılma yeri inşaatının tamamlanması nedeniyle Cuma namazından sonra program düzenlendi. Beytepe Camii`nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve cami cemaati katıldı. İl Müftüsü Mehmet Aşık, tamamlanarak Cuma Namazı sonrasında yapılan törenle hizmete girdi.

Beytepe Camii müezzini Rıfat Sert programda yaptığı konuşmada Haziran 2013`te başlayan ek inşaat çalışmasının 4 ay içerisinde tamamlandığını, bu dönemde kendilerine her türlü yardımı yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık da yaptığı konuşmada cami cemaatinin inşaat çalışmalarına verdiği destek için teşekkür etti. Müftü Aşık, Çorum Belediyesi`nin katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye de teşekkür ederek “Allah, cami inşaatımıza destek veren herkese sevaplarının karşılığını her iki cihanda verir inşallah” dedi.

Külcü: Rabbim bu hizmetlere bizi memur eyledi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Beytepe Camii`nin ek inşaatının tamamlanması nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada “Rabbim bu hizmetlere bizi memur eyledi” dedi.

Başkan Külcü, Belediye Kanunu’nda yapılan bir düzenleme ile kanuna bir madde eklendiğini ve bu madde ile belediyelerin artık ibadethane yaptırabildiğini hatırlatarak “Bu kanunu çıkaran herkese teşekkür ediyorum. Bugün önümüz açıldı. İmkanlarımız doğrultusunda milletimizin hayrına hizmetine sunuyoruz. Ayet-i Kerime`de de “Allah’ın evlerini Allah’a iman edenler ve O`ndan korkanlar imar ederler.” deniyor. Biz de bu yolda yürümeye gayret ediyoruz. Rabbim müsaade ederse önümüzdeki beş yılda, camiler, Kuran Kursları, abdesthaneler gibi çok güzel hazırlıklarımız var.”; dedi.

Abdibey Cami, Ulu Cami ve Hıdırlık Camilerinde de güzel çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Allah bu hizmetlerden yararlanmayı bütün mü`min insanlara nasip etsin. Beytepe Cami’mizin ek inşaatında emeği geçen hemşehrilerimi kutluyorum” dedi.