Külcü: Mahalle Kültür Merkezleri şehre anlam katıyor

11 Mart 2015 Çarşamba

Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi (KKSM) tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Zengin bir içerikle düzenlenen programda, Kadın Kültür Merkezleri’nde eğitim alan bayanların hazırladığı, konser, halk oyunları ve tiyatro eserleri büyük beğeni topladı.

Devlet Tiyatro Salonu`nu dolduran bayanlar için salona ilave sandalyeler konulmasına karşın, çok sayıda davetli merdivenlerde kalma pahasına programı takip etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Vali Ahmet Kara`nın eşi Mesude Kara’nın da katıldığı programın açılış konuşmasını Kadın Kültür Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez yaptı. Hakyemez, kültür ve sanat merkezlerinin yılın 365 günü eğitim faaliyetlerine devam ettiğini söyleyerek, “Kadınların her gününün acılardan uzak ve mutlu bir gün olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında, kadının önemine vurgu yaparak, kadının toplumu şekillendiren en önemli unsur olduğunu, kadına yönelik davranış konusundaki asıl değişim ve dönüşümün ise Peygamber Efendimiz`le birlikte başladığını bildirdi.

Özgecan olayı örneği ile yaşanan vahşeti hatırlatan Külcü, bu noktaya gelen toplumun, nasıl ve neden sorularına cevap bulmak zorunda olduğuna işaret ederek, insanları azılı birer katil durumuna getiren sebepleri oluşturan bataklığın kurutulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Külcü: Mahalle Kültür Merkezleri şehre anlam katıyor

Konuşmasında hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin kadınların eğitimine büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Külcü, belediye bünyesinde faaliyet gösteren ve kadınlara 365 gün hizmet veren Mahalle Kültür Merkezlerinin Çorum’a anlam kattığını söyledi. Külcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin emaneti olan Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz gün, şehrimizde kadınlara yönelik hizmet alanları çok kısıtlıydı. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. İlk olarak, Velipaşa Konağımızı tamamen kadınlarımızın hizmetine sunduk. Burada yapılan faaliyetlerin ne kadar anlamlı olduğunu, ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı, ne kadar önemli bir hizmete imza attığımızı görüyorsunuz. Meslek içi eğitim kurslarından, kültür- sanat kurslarına, geziden – seminere kadar her alan da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Burada yapılan çalışmaların şehre kattığı anlamı gördükçe, diğer mahallelerimize de bu merkezlerimizi açtık. Akkent, Mimarsinan, İkbal, Bahçelevler`de Kadın Kültür Sanat Merkezlerini hizmete açtık. Birkaç hafta içinde Çorum için bir prestij eser niteliği taşıyan Buhara Kültür Merkezi`mizi hizmete açacağız. Burada kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel hizmetlerin bütünü verilebilecek. Kültür Merkezlerimizin bünyesinde Aile Eğitim Merkezlerimiz çok güzel işler başarıyor. Özellikle, ailenin korunması, kadın sağlığı gibi konularda yapılan çalışmalarla her kadına, her eve ulaşmanın sevinci içindeyiz.

Kadınlar doyasıya eğlendi

Başkan Külcü’nün konuşmasının ardından Bahçelivler Kadın Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, şef Özdemir Öztürk yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi. Daha sonra da halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi tiyatro ekibinin sahnelediği oyun da davetliler tarafından büyük alkış aldı. Programda Kadın Objektifi`nden Kadın konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri de sahiplerini buldu.

Fotoğraf yarışmasında Enise Ağbal`ın fotoğrafı birinciliğe layık görülürken, ikinci Rukiye Okumuş, üçüncü ise Ümmühan Yazıcı oldu. Protokol üyelerince verilen ödüller, sahiplerine teslim edilirken, yarışmaya katılan eserlerin bulunduğu sergi, davetlilerin beğenisine sunuldu.