26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Külcü, İHL keşkek gününe katıldı

20 Temmuz 2015 Pazartesi

İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları tarafından düzenlenen Geleneksel Keşkek Günü İHL bahçesinde gerçekleştirildi.

Keşkek Günü`ne AK Parti İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Songüt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İmam Hatip Mezunlar ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin Türkiye’ye örnek bir yatırım olarak Yeni İmam Hatip Lisesi külliyesi inşa ettiğini belirterek bu yatırım öncesi kendilerinin insafsız ve vizyonsuzcü eleştirildiklerini söyledi. İki bloktan oluşan külliyenin birinci bloğunun 15 gün içinde teslim edileceğini, ikinci bloğunun ise bir ay içerisinde teslim edileceğini müjdeleyen Başkan Külcü, “100 derslikli olarak inşa ettiğimiz İHL Kampüsü 47 milyonluk dev bir yatırımdır. Devletin milletiyle barışıklığına örneklik teşkil etmektedir. Dün ötelenen ve horlanan bu okullar, bugün devleti yöneten insanları yetiştirdi. Artık devlet milletiyle barışık olmuştur. İHL’ler cenaze yıkayıcısı yetiştiren meslek okulları değil, şahsına münhasır okullardır ve milletimiz de yıllardır bu niyetle evlatlarını bu okullarda okutmuştur.”dedi.

Program öncesi AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Söngüt, ÇORİMDER Başkan Ayhan Boyraz ve İHL Müdürü Hüseyin Kır da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından katılımcılara keşkek ikram edildi.