Külcü, Hitit Koşusu için kayıt yaptırdı

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 15 Mayıs Pazar günü ikincisi gerçekleştirilecek olan Hitit Koşusu için kayıt yaptırdı. Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Hitit Koşusu`na tüm Çorum halkını davet eden Başkan Külcü, Saat Kulesi yanında açılan kayıt noktasında kaydını yaptırdı. Külcü, Pazar günü 19 göğüs numarası ile koşacak.

Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan ile birlikte kaydını yaptıran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü burada yaptığı açıklamada sporun herkes için ve her yaş için gerekli olduğunun altını çizdi. Çorum Belediyesi`nin spora önemli yatırımlar yapan bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak profesyonel olarak sporu desteklemek, yaygınlaştırmak, geliştirmek çabası gösterirken bir yandan da şehirde yaşayan herkesin spor yapması için ortamlar hazırlıyoruz.Bu çerçevede Pazar günü iki klasmanda koşu gerçekleştireceğiz. Bunlardan birincisi Türkiye`nin her yerinden katılım sağlanacak, profesyonel olarak adlandırabileceğimiz ve 10 km mesafeli gerçekleşecek koşumuz. İkincisi ise 12 yaş grubundan başlayıp 60 yaş üstüne kadar erkekler için 7 ayrı kategori, bayanlar için de 6 kategoride gerçekleştirilecek olan halk koşumuzdur. Geçen seneki katılımın en az 3 katı gibi bir katılım beklemekteyiz.”; dedi.

Birinciye 5000 TL

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2. Geleneksel Hitit Koşusu`nda dereceye girenlere ödül vereceklerini söyledi. Erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci gelen atletleri 5000 TL ile ödüllendireceklerini kaydeden Başkan Külcü, “Düzenleyeceğimiz yarışlar ile bir yandan işin spor olarak yapılmasını teşvik ederken bir yandan da atletlerimizin katılmış olduğu klasmanlarda ilk 10`a girenlerini ödüllendireceğiz. Böyle bir ödülün de motivasyon açısından faydalı olacağına inanıyoruz.”; dedi.

Çorum Belediyesi`nin sporun her branşını desteklediğini, satrançtan futbola, voleyboldan basketbola, yüzmeden buz patenine kadar çok farklı branştaBelediye bünyesinde spor faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Külcü, “Her mahallede, herkesin spor yapmasını istiyoruz. Bu işin bir yaş sınırı olmadan da her yaş grubundaki hemşehrimiz tarafından yapılabilmesini doğrusu önemsiyoruz. Bunun için de Çorum Belediyesi olarak yapılması gereken hizmetler, yatırımlar neyse bunları gerçekleştiriyoruz. İnşallah 15 Mayıs Pazar günü de Türkiye ölçeğinde bir yarışı bu şekilde yapmış olacağız.”; dedi.

Külcü, Çorum halkını Hitit Koşusu`na katılmaya davet etti

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum halkını Hitit Koşusuna katılmaya davet etti. Yarışlarda derece elde etmenin önemli olmadığını, önemli olanın yarışlara katılmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Önemli olan spora destek vermektir. Sporu farklı bir yaşam biçimi haline getirmektir. Erkek ya da kadın olmasına bakılmaksın 15 ya da 60 yaşında olunmasına bakılmaksızın her yaş grubundaki hemşehrimizin yarışlara kayıt yaptırmasını ve Pazar günü Belediyemizin önünde toplanmasını bekliyoruz. Her zaman spor, her yerde spor ve herkes için spor sloganımızın da hayata geçirilmesine katkı sağlamalarını sevgili hemşehrilerimizden bekliyoruz.”; dedi.